WVHEDW bijt zich stuk op BOL-doelman Xander Snoek

Zeventig procent de bal hebben, tig kansen creëren en een goede wedstrijd spelen. Allemaal ingrediënten voor een zege. Niets was minder waar voor WV-HEDW. Pech en de uitmuntende BOL-sluitpost Xander Snoek (zie foto hierboven) zaten het geluk voor de Amsterdammers in de weg. De formatie uit Broek op Langedijk was wel zeer dodelijk, won met 3-1 en pakte de derde plek van de ranglijst in de zaterdag tweede klasse A over van de ploeg van Kees Oostermeijer.

Ashraf Azzouz was één van de spelers die voor WV-HEDW geen geluk had in de afronding. “We zijn in hun val gelopen. Technisch waren wij de betere ploeg en zij speelden in de handbalverdediging. Maar we mogen niet afgeven op hun. Zij hebben het slim gedaan. Als dit de tactiek en hun kracht is om de winst binnen te slepen, dan hebben ze het gewoon goed gedaan.”

De bezoekers hadden een zwakke start en hier maakte BOL dankbaar gebruik van. Topscorer Sietse Brandsma opende de score voor de thuisploeg: 1-0. WV-HEDW nam na deze snelle tegenvaller het heft in handen en had de zeer moeilijke taak om de BOL-muur te doorbreken. Toch lukte dit aardig. De bezoekers kregen zat kansen, maar onder andere Azzouz, Ruben Loeve en Mick van Moerkerk schroomden de gelijkmaker op het bord te brengen. BOL was wel heel effectief. Mede door slordig verdedigen bepaalde Bas Jonker de ruststand op 2-0.

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. WV-HEDW met het balbezit en BOL met acht a negen man in de defensie. Het geluk werd er in de tweede helft niet beter op voor de gasten. Van Moerkerk was de keeper voorbij, maar zijn inzet belandde op de paal. Helemaal in de lijn van de wedstrijd viel aan de overzijde wel een treffer. Martijn Ton bracht BOL in een zetel: 3-0. Hierna vond ook WV-HEDW eindelijk het net via een indraaiende voorzet van Van Moerkerk: 3-1.

In het verdere verloop van de tweede helft was er een hoofdrol weggelegd voor Snoek. De doelman behoedde BOL meerdere keren met schitterende reddingen voor een tweede tegentreffer. Onder andere op een volley van Azzouz. “Hoe hij het deed, weet ik nog steeds niet. Ik raakte de bal fantastisch, maar via zijn handen en de paal bleef hij toch buiten het doel. Hun keeper hield er veel uit en dat was gewoon kwaliteit.” Snoek haalde ook pogingen van Lennart Bril en Jordi Dijkhuizen uit de hoek en stak volgens de Twitter-pagina van WV-HEDW letterlijk met kop en schouders boven iedereen uit.

Ondanks de nederlaag heeft WV-HEDW de winst op periode twee, waarin de ploeg leidt, zelf in de hand. Azzouz: “Oostermeijer gaf na de wedstrijd aan dat we prima speelden en dat het vertoonde spel genoeg perspectief biedt voor de rest van het seizoen en een periode.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto: Twitter WV-HEDW

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)