WVHEDW in blessuretijd onderuit tegen Marken

In de zaterdag tweede klasse A is WVHEDW van een koude kermis thuisgekomen. De ploeg van Martin Steenvoorden verloor in de blessuretijd met 2-3 van Marken en is tevens de koppositie kwijt geraakt aan BOL Marken is de grote winnaar van het weekend.

Na een minuut stilte (een eerbetoon aan Cees Roos, erelid van Marken) moest WV even op gang komen, maar de ploeg van Steenvoorden was wel de betere in het eerste bedrijf. Na ruim tien minuten was er de eerste kans voor de Amsterdammers. Doelman Schouten hield Mick van Moerkerk van scoren af. WV bleef dreigend en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Marken. De bezoekers waren allen via Peter Bakker een keer gevaarlijk.

06.12.2014_wv_1_marken_2-3_102

Het wachten was op doelpunten. Die vielen echter pas na rust. Het was Marken dat verrassend genoeg de score opende. Michiel Apel verraste doelman Heimens en zorgde na 58 minuten voor de 0-1. De gelijkmaker volgde spoedig. Eerst schoot Stroomberg nog over, maar vier minuten later was het wel raak toen Dennis Darnley een vrije rap van Loeve binnen gewerkt (1-1).

06.12.2014_wv_1_marken_2-3_194

Nog geen drie minuten later (65ste minuut) was het weer raak voor WVHEDW toen Wollersheim de bal terug legde op Loeve die de bal hoog in schoot (2-1). De doelpunten waren nog lang niet op. Toen Arno Boes de 2-2 maakte ware er vier goals gevallen in negen minuten.

06.12.2014_wv_1_marken_2-3_101

In het laatste deel van de wedstrijd gingen beide teams voor de winst. De ploeg van Steenvoorden had het meeste balbezit en Marken was gevaarlijk middels de counter. Spits Cees Smaal maakte na drie maanden schouderleed nog zijn rentree en Floris Reurts zag zijn lob net over de lat gaan. WV was tot twee keer toe dicht bij de winnende treffer. Van Moerkerk werd op het laatste moment achterhaalt nadat hij doelman Schouten al voorbij was en Loeve schoot een vrije trap op de lat. In de rebound raakte Joey van Lemmeren eveneens de lat.

Toch was het Marken dat er met de winst vandoor ging. In de blessuretijd rolde een corner van Marken rakelings langs de doellijn. Een nieuwe corner leverde wel succes op voor de bezoekers. Ramon Visser schoot de bal onhoudbaar in de kruising (2-3).

06.12.2014_wv_1_marken_2-3_257

Trainer Martin Steenvoorden: “Dit is een onterechte nederlaag. We krijgen twee goals tegen uit dode spelmomenten. Dat mag niet gebeuren. Toch houd ik een goed gevoel aan deze wedstrijd over omdat we gewoon goed gespeeld hebben. Het is alleen jammer van de punten.”

Met dank aan Andre Lopes Diaz
Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)