WVHEDW blijft ondanks goede helft met lege handen tegen Breukelen

WVHEDW komt vooralsnog niet van de voorlaatste plaats af in de zaterdag eerste klasse A. Op eigen veld ging de ploeg van Hans Schakel met 1-4 onderuit tegen FC Breukelen, waar Mike Versloot drie treffers voor zijn rekening nam.

De Amsterdammers begonnen direct met een 0-1 achterstand, want binnen een minuut was Versloot al verantwoordelijk voor de openingstreffer. Dit weerhield WV-HEDW er niet van om er vervolgens vol op te klappen met hoog drukzetten. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de eerste kans om de stand gelijk te trekken. Joost Heij kreeg de bal er, uit een voorzet van Mick van Moerkerk, niet in. De 1-1 bleef niet lang uit. Op aangeven van Ashraf Azzouz was het voor Boris Santen een koud kunstje om vogelvrij raak te koppen.

Hierna kreeg WVHEDW een paar kansen om op voorsprong te komen, middels een schot van Azzouz en Breukelen-doelman Nick Turksma die mis tastte. Toch namen de bezoekers vlak voor de rust de leiding weer in handen. Versloot frommelde de bal binnen: 1-2. Ondanks de achterstand was Schakel tijdens de theepauze grotendeels tevreden. “We waren goed bezig, maar ik heb gezegd dat we sneller de diepte moesten zoeken bij onze voorste vier spelers. In de tweede helft hebben ze dat uitstekend opgepakt.”

WVHEDW kwam fel uit de kleedkamer. In de eerste vijf minuten werd twee keer de lat geraakt en redde Turksma op een schot van Van Moerkerk. Aan de andere kant kon Eser Ozkilit de wedstrijd beslissen, maar Jordy Heimens was hem de baas. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het steeds grimmiger me opstootjes, gele kaarten en de trainers die zich uitlieten tegen de arbitrage.

Breukelen, onder leiding van Amsterdammer Frans Schuitemaker, slaagde erin de voorsprong te vergroten. Heimens kwam voor een lange bal uit zijn doel en verloor het duel van Versloot, die zijn hattrick voltooide. Daarmee was het duel beslist. Uiteindelijk bepaald Rachid Maamri de eindstand met een fraaie vrije trap in de kruising de eindstand op 1-4.

Ondanks de nederlaag met grote cijfers wil Schakel blijven voetballen zoals ze dat nu doen. “We willen aanvallend voetbal spelen. De ene week win je dan met 5 doelpunten, de andere week verlies je met 1-4. Maar de volgende wedstrijd hebben we weer hetzelfde strijdplan.” Volgens de oefenmeester streden de Amsterdammers ook voor hun laatste kansen. “Hoe dichter je bij het einde komt, hoe belangrijker de punten worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.