WVHEDW brengt veel te weinig bij tiental Zwaluwen’30

WVHEDW komt nog altijd niet uit de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse A. De ploeg van Hans Schakel ging op bezoek bij Zwaluwen’30 met 1-0 onderuit, terwijl de Amsterdammers bijna een uur tegen tien man speelden.

“Een terechte nederlaag. In de tweede helft hebben wij drie kansen gecreëerd. Dat is veel te weinig tegen tien man”, wist Schakel zelf ook. Verdedigend lijkt het iets beter te staan bij WVHEDW, alleen laten de Amsterdammers in aanvallend opzicht bar weinig zien. Halverwege de eerste helft keken de bezoekers al tegen een achterstand aan nadat Ivo Rottiné uit een vrije trap doelman Jordy Heimens kansloos liet: 1-0.

WVHEDW had het moeilijk met de snelle buitenspelers van de thuisploeg en eenmaal in balbezit werd de bal te snel weggegeven. Na een halfuur leken de bezoekers geholpen te worden door Zwaluwen’30-doelman Tim Elmers (vorig seizoen Purmersteijn, red.). De sluitpost haalde Joost Heij onderuit en moest dit bekopen met een rode kaart. “De wedstrijd kantelde gelijk. Wij waren de hele tijd aan de bal, het werd een soort positiespel tegen tien man.”

Het lukte de Amsterdammers niet om van het overtal te profiteren. Verder dan een kopbal van Daan Walraven (te zacht), een grote mogelijkheid voor Heij (van de lijn gehaald) en opnieuw Walraven (schoot naast) kwam WVHEDW niet. “We hebben binnen onze mogelijkheden gedaan wat we konden. Zwaluwen’30 had een beter team op de mat staan”, was het oordeel van Schakel, die vijf minuten voor tijd aanvoerder Jordy Dijkhuizen met een tweede gele kaart vroegtijdig zag vertrekken.

WVHEDW sluit het kalenderjaar volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Huizen. Daarna wacht de winterstop en heeft de nummer voorlaatst de tijd om een plan te bedenken om uit de gevarenzone te komen. “We moeten niet al teveel treuren en volgende week alles op alles zetten om een goed resultaat te behalen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk