WVHEDW door korfbaluitslag op Marken op rand van uitschakeling

Een punt zou genoeg zijn geweest, maar door een nederlaag op bezoek bij tweedeklasser Marken dreigt WV-HEDW de knock-outfase van de districtsbeker te missen. De ploeg van Hans Schakel verloor met 7-5 en is nu afhankelijk van wat stadgenoot JOS/Watergraafsmeer in de laatste bekerwedstrijd doet tegen het al uitgeschakelde Spartanen.

Het was een waar doelpuntenfestijn op Marken: de uitslag lijkt meer op korfbal of tennis dan op voetbal. De toeschouwers kregen een spektakel voorgeschoteld waarin het alle kanten op kon gaan, met één doelpunt per acht minuten. Halverwege lag dat gemiddelde nog hoger met een 5-3 ruststand. Het doelpuntenbal werd in de twaalfde minuut geopend door Tim Correia, die aan het einde stond van een mooi opgezette aanval. Binnen twee minuten had Marken via Arno Boes gelijk gemaakt: 1-1.

Na negentien minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Een makkelijk gegeven strafschop werd benut door Leon Schipper. Direct daarna werd de stand alweer gelijk getrokken. Op aangeven van Correia maakte Joost Heij er 2-2 van. Uiteindelijk maakte Marken het verschil. Rick Boes kreeg een vrije doortocht om de tweedeklasser op voorsprong te zetten en Schipper benutte opnieuw een twijfelachtige penalty.

Deze 4-2 achterstand kwam WV-HEDW niet meer te boven. Boris Santen tekende voor de aansluitingstreffer, maar voor de rust bracht Boes de marge weer terug naar twee: 5-3. Schakel probeerde tijdens de theepauze met twee wissels een ommekeer te forceren. In plaats daarvan liep Marken in de tweede helft juist verder uit. Jeffrey Schilder maakte er 6-3, waarna Schipper op zeer fraaie wijze van veraf zijn hattrick voltooide: 7-3.

In de slotfase deden de Amsterdammers nog iets terug om de schade wat draaglijker te maken. Ashraf Azzouz benutte een strafschop en Ruben Loeve bepaalde uiteindelijk de eindstand op 7-5. Marken bereikt hierdoor de knock-outfase van de beker, WV-HEDW zit in de wachtkamer. De eersteklasser deelt momenteel de tweede plek met JOS/Watergraafsmeer, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij Spartanen. Aan een gelijkspel heeft JOS genoeg voor het bereiken van de volgende ronde.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Jan Vonk