WVHEDW door zege op Fortuna Wormerveer naar kwartfinale beker

WV-HEDW heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van Kees Oostermeijer boekte een knappe overwinning op bezoek bij Fortuna Wormerveer. De zondag eersteklasser werd met 1-3 verslagen.

De gasten startten uitstekend aan de wedstrijd op sportpark Wateringcomplex. Na zeven minuten anticipeerde Lennart Bril goed op een lange bal van Max Ribbens. Hij versnelde langs de verdediging maar oog-in-oog met doelman Rik Remmelzwaal schoof hij de bal op de paal. Vier minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Spits Cees Smaal draaide goed weg en gaf een goede pass op Mick van Moerkerk. De linksbuiten troefde zijn tegenstander op slimme wijze af en lobte de bal over Remmelzwaal het doel in. De eerste goede kans van de thuisploeg viel na een kwartier te noteren. De bal belandde in de zestien meter voor de voeten van Milan Klopper. De aanvallende middenvelder trof echter het zijnet.

Fortuna Wormerveer - WVHEDW

Vervolgens controleerde WV-HEDW de wedstrijd totdat Fortuna Wormerveer na ruim een half uur uit het niets op gelijke hoogte kwam. Doelman Matthijs Kuiper liet een corner van Alvaro Vlijter los en aanvoerder Yannick Klopper was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen. Een minuut na de goal had Mick van Moerkerk alweer de 1-2 op zijn schoen. Hij kreeg de bal op links goed aangespeeld door Tjeerd Meijer maar de buitenspeler stuitte op de voeten van Remmelzwaal. Vijf minuten voor de rust ontsnapten de Amsterdammers aan een achterstand toen een schot van Milan Klopper van richting werd veranderd en rakelings naast rolde. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

Na de rust pakte Fortuna Wormerveer het initiatief en had WV-HEDW geluk dat de ploeg van Martin de Groot slordig was in de eindfase. Ruim een kwartier na rust brak Milan Klopper door de verdediging van de Amsterdammers, maar was zijn voorzet net iets te scherp voor Mike Jalink waardoor de kans verloren ging. Twee minuten later vond WV-HEDW wel het net. Rechtsback Richard Lynch gaf een afgemeten voorzet op invaller Youri Pattynama die op fraaie wijze de 1-2 tegen de touwen kopte.

Na de goal van Pattynama was WV-HEDW de betere ploeg en liep het een kwartier voor tijd uit naar 1-3. Van Moerkerk werd weg gestuurd door Bril die vervolgens goed door liep en de perfecte voorzet van Van Moerkerk simpel kon binnen tikken. Van Moerkerk, die een plaag was voor de verdediging van Fortuna, kreeg drie minuten later de kans om vanaf elf meter zijn ploeg op 1-4 te zetten nadat de mee opgekomen Ribbens onderuit werd gehaald. De uitblinker faalde echter en Remmelzwaal kon zijn inzet stoppen.

Vlak na de gemiste strafschop kreeg invaller Eudoxie de kans om Fortuna Wormerveer terug in de wedstrijd te brengen. De aanvaller profiteerde van slecht uitverdedigen maar schoot vervolgens rakelings over. WV-HEDW kwam vervolgens niet meer in de problemen en kreeg nog enkele goede counterkansen om de voorsprong verder uit te breiden maar er werd niet meer gescoord.

WVHEDW dringt door de overwinning op Fortuna Wormerveer door tot de kwartfinale van de districtsbeker, waar een thuiswedstrijd tegen zondag Topklasser AFC wacht. Kijk hier voor de overige uitslagen in het bekertoernooi.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Peter Seijmour