WVHEDW gestaakt en winst voor AFC en DVVA in 2A

In de zaterdag tweede klasse A leek WVHEDW een goede dag te hebben. Bij rust stond het met 1-4 voor bij BOL, maar een blessure van een scheidsrechter gooide roet in het eten. Wegens een blessure kon hij niet meer verder. AFC (3-0 bij Marken) en DVVA (4-0 bij Jong Holland) boekten een goede overwinning.

WVHEDW startte uitstekend tegen BOL. Na een minuut zorgde Ruben Loeve, uit een voorzet van Wollersheim al voor de 0-1. In een zeer open wedstrijd, met veel kansen, liep scheidsrechter Vriesinga uit Bilthoven al na kwartier een blessure op. In eerste instantie kon hij verder, maar in de rust moest hij als nog de wedstrijd staken. Er was toen al wel vijf keer gescoord. Nadat BOL op 1-1 was gekomen vanaf elf meter door Zorgde wederom Loeve (voorzet Mick van Moerkerk) voor de 1-2. Waar Van Moerkerk eerst de aangever was, was hij nu de doelpuntenmaker. Op aangeven van Van Lemmeren zorgde hij voor de 1-3. Loeve , met zijn derde van de middag, zorgde voor de 1-4. Vlak voor rust miste BOL nog een strafschop. De wedstrijd wordt waarschijnlijk op zaterdag 15 november uitgespeeld.

AFC boekte en belangrijke zege op en tegen Marken. De ploeg van Wessel Colijn won met 0-3. Uitblinker was rechtervleugelverdediger Willem Deetman. De rechtsback scoorde twee keer. Voor rust rondde hij eerst een voorzet van Thijs de Graaf af en na een half uur spelen verdubbelde hij de voorsprong op aangeven van Andre Morgan. Vlak voor rust maakte Jort Berghuis een cruciale redding zodat het bij 0-2 bleef. Na rust verzuimde AFC het gat groter te maken. Een kwartier voor tijd was het Dwayne Wondel die op aangeven van De Graag de eindstand op 0-3 bepaalde.

DVVA kende geen problemen met Jong Holland. Met Arian van Diermen in de basis, omdat Maurice Bouma op het laatste moment ziek moest afhaken, maakte DVVA korte metten met Jong Holland. Ondanks de 0-1 ruststand door een doelpunt van Sjoerd Geers was het verschil veel groter. Met een doelman die erg ver voor zijn doel stond profiteerde DVVA in de tweede helft optimaal van de geboden ruimte. Van Diermen verraste de doelman met een afstandsschot van net over de middenlijn (0-2). Na een uur spelen was het gedaan. Wederom Geers en Van Diermen bepaalde eindstand op 0-4.

Foto WVHEDW: BOL-WV werd in de rust gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)