Tjeerd Meijer bezorgde zijn WV-HEDW drie hele belangrijke punten. Kan het directe degradatie ontlopen?

WVHEDW grijpt door doelpunt Meijer laatste strohalm tegen CSW

“He he, eindelijk.” Een diepe zucht kwam van Tjeerd Meijer, vlak nadat hij WV-HEDW naar de eerste competitiezege van 2016 had geschoten. In Wilnis boekte de ploeg van Kees Oostermeijer een krappe zege van levensbelang (0-1). De Amsterdammers maken nu nog een kans op de nacompetitie om zich veilig te spelen in de eerste klasse B.

Het was voor WV-HEDW de allerlaatste kans voor een plek in de nacompetitie (het hoogst haalbare), met een zo goed als ingecalculeerde zege van concurrent Volendam op het allang gedegradeerde Alexandria ’66. De resultaten van dit kalenderjaar waren niet bevredigend met vijf gelijke spelen en vijf nederlagen op rij. Daar bovenop kwam nog het verspelen van twee punten in de laatste tien seconden tegen Zwaluwen ’30 (2-2). De Amsterdammers slaagden er nu echter wel in om de eerste zege van 2016 te boeken op het moment dat het ook echt hard nodig was.

S1100036

In de eerste helft viel er buiten de zon en de goede temperatuur weinig te genieten in Wilnis. WV-HEDW moest komen en was ook veelvuldig in de aanval, maar CSW-doelman Rahim Gök werd zelden echt op de proef gesteld omdat de scherpte in de afronding bij de Amsterdammers ontbrak. De beste kans in het eerste bedrijf was voor CSW. Menno van der Leeden zette Dave Cornelissen voor doelman Jordy Heimens, maar de aanvaller schoot recht tegen de sluitpost op.

Dat was overigens de enige echte kans van de thuisploeg in de hele wedstrijd. Na rust werd het aanvalsoffensief nogmaals opgevoerd door WV-HEDW. Kansen waren er genoeg, al hadden de Amsterdammers wel de nodige moeite om de muur van CSW te doorbreken. Na driekwart wedstrijd slaagde Sander Aznar Martinez er wel in om het net te vinden, maar zijn doelpunt op aangeven van Van Moerkerk werd afgekeurd wegens buitenspel.

S1100026

CSW probeerde er alles aan te doen om het WV-HEDW lastig te maken en de frustratie nam steeds meer toe bij de gasten. Tot de 79ste minuut. Na vele pogingen bracht Van Moerkerk de bal laag voor het doel en Tjeerd Meijer had net genoeg ruimte om de bal in het strafschopgebied hard binnen te schieten. De ontlading was groot bij Meijer, de spelers en de bank nadat hij de bevrijdende openingstreffer had gemaakt. “Gelukkig dat ik die bal erin schoot, want anders was het echt klaar geweest. We leven nog.”

De wedstrijd was beslist. CSW slaagde er niet in om nog iets terug te doen en WV-HEDW speelde het zorgvuldig uit. De Amsterdammers leken in blessuretijd de voorsprong nog te verdubbelen, maar de treffer van invaller Lennart Bril werd afgekeurd wegens buitenspel. Het veranderde weinig aan de stand; een eindstand die door de ploeg groots werd gevierd.

S1100016

“Dit hadden we wel even nodig”, zei Meijer na afloop. De Amsterdammers zijn met één wedstrijd te gaan nog niet uitgeschakeld. De achterstand op de elfde (Neptunus) en twaalfde (Volendam) plaats bedraagt respectievelijk drie en twee punten. Volgende week treft WV-HEDW hekkensluiter Alexandria ’66 om nog te strijden voor een plek in de nacompetitie. Dat is het hoogst haalbare voor de Amsterdammers, al maakt Meijer zich daar weinig druk over. “Wij blijven er in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)