WVHEDW heeft ondanks nederlaag bij DHSC alles nog in eigen hand

In de zaterdag eerste klasse A heeft WV-HEDW op bezoek bij DHSC niet voor een stunt gezorgd. De ploeg van interim-trainer Sjaak Tersteeg ging met 3-1 onderuit. Er is geen man overboord voor de Amsterdammers: volgend weekeinde kan op eigen veld tegen het al gedegradeerde Victoria lijfsbehoud worden veilig gesteld.

Heel even leek het zaterdag al goed af te lopen voor WV-HEDW. De bezoekers kwamen na een halfuur tegen de verhouding in op 1-1 en in de slotminuten was Ashraf Azzouz via een vrije trap op de lat heel dichtbij de 2-2. Niet lang daarna besliste DHSC definitief de wedstrijd. “Het scheelde een centimer denk ik. Dit was anders een heel mooi punt geweest uit bij DHSC. Het zijn net die punten die je nodig hebt om je veilig te spelen. Ik heb gewoon geen zin in nacompetitie. Het was een opsteker geweest”, blikte Azzouz terug.

WV-HEDW had het in het eerste half uur loodzwaar tegen de koploper. De gasten waren niet opgewassen tegen de snelle combinaties van de thuisploeg. DHSC creëerde kans op kans. Tom de Klein mikte nog naast, maar na een klein kwartier opende Rick van der Velden alsnog de score voor de Utrechters. De sterk keepende Jordy Heimens zat er bij twee pogingen van Imad Najah nog goed tussen; op de inzet van Van der Velden had de sluitpost geen antwoord.

Na deze treffer was DHSC nog een aantal keer gevaarlijk en WV-HEDW leek rijp voor de slachtbank. Het liep na een half uur echter geheel anders. Joost Heij dribbelde knap door de defensie en vond Tim Correia die van dichtbij geen fout maakte: 1-1. Het bleek een omslagpunt, want W-VHEDW gooide de schouders eronder en vocht zich terug in de wedstrijd. De bezoekers waren via een vrije trap van Azzouz, die knap werd gered door doelman Niels Willemse, zelfs nog in de buurt van een voorsprong voor de pauze.

Het tweede bedrijf was wat matter. Het voetbal werd er niet beter op. WV-HEDW had het heel moeilijk en het was eigenlijk louter DHSC dat de klok sloeg. De gastheren konden dat niet omzetten in veel kansen. Maar bij de eerste echt grote kans na een klein uur op de klok, was het wel meteen raak voor DHSC. De razendsnelle Gennaro Snijders stoomde door via links en bereikte Mitch van der Vlist. Frank en vrij tekende de aanvaller voor de 2-1. Azzouz: “We gaven deze goal zo makkelijk weg. Eén steekpass, voorzet, goal. Echt zonde!”

Ook na deze goal vielen er aan beide zijden weinig kansen te noteren. Rodney Sneijder zag een mooie actie eindigen in een onderschepping en Snijders mikte links naast de paal. DHSC had inmiddels door dat AFC bij Zwaluwen’30 al op ruime achterstand stond dus wilde kost wat kost de voorsprong behouden. De formatie uit Ondiep liep nog bijna puntenverlies bij de vrije trap van Azzouz op de lat. WV-HEDW rook nog kansen, maar in de counter was het uiteindelijk Snijders die voor de beslissing zorgde: 3-1.

Ondanks de nederlaag heeft WV-HEDW lijfsbehoud en het ontlopen van de nacompetitie nog in eigen hand. Volgend weekeinde moeten de blauwhemden het karwei dan wel afmaken tegen Victoria. Bij een zege is WV sowieso veilig, want concurrenten Zuidvogels en Aalsmeer nemen het in een rechtstreeks duel tegen elkaar op. Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag en foto: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)