Home / Algemeen / WVHEDW heeft wel de bal maar scoort niet tegen ZOB en verliest
Foto Jan Vonk: Sjors Goes (niet zichtbaar) kopt de 0-1 langs doelman Jordy Heimens

WVHEDW heeft wel de bal maar scoort niet tegen ZOB en verliest

In de zaterdag tweede klasse A heeft WVHEDW op eigen veld een gevoelige 0-1 nederlaag geleden tegen ZOB. De Amsterdammers hadden verreweg het meeste balbezit maar wisten dit nauwelijks om te zetten in kansen.  ZOB speelde het slim en profiteerde optimaal door een doelpunt van Sjors Goes.

“Het is een goede les. Hier worden we alleen maar sterker van. We hebben het er net in de kleedkamer over gehad en we kunnen weer vooruit kijken naar volgende week”, zegt trainer Martin Steenvoorden. Op de vraag hoeveel procent balbezit zijn ploeg had wil hij niet eens antwoorden: “Dat maakte niet uit als er geen kansen uit voortkomen.” En daar heeft de trainer volkomen gelijk in. De kansen van WVHEDW waren na ruim negentig minuten op een hand te tellen. Anderhalve kans in de eerste helft en nar rust kwamen er nog twee bij. Dat was het. En dat is erg mager voor een ploeg die ruim 70% balbezit heeft.

Foto Jan Vonk: Mick van Moerkerk (r) snelt langs Stephen Aarsman
Foto Jan Vonk: Mick van Moerkerk (r) snelt langs Stephen Aarsman

Zonder de vorige week drie keer scorende Ruben Loeve, hij liep een enkelblessure op met zaalvoetbal, speelde de ploeg van Steenvoorden de bal geduldig rond . ZOB zakte veel in en loerde op de counter. Het werd mede daardoor voor de neutrale toeschouwers niet echt een zinderend schouwspel. Steenvoorden: “ZOB heeft het gewoon goed gedaan. We hebben van de zomer ook zo naar het Nederlandselftal op het WK gekeken en toen stonden we ook te juichen. Wij moeten daar maar mee leren omgaan. Complimenten aan ZOB.”

Foto Jan Vonk: Ook Jesse Stroomberg kan doelman Erik Slaaf niet verschalken
Foto Jan Vonk: Ook Jesse Stroomberg kan doelman Erik Slaaf niet verschalken

De enige echte kans, voor rust, kwam al na acht minuten. Stroomberg stuurde Van Moerkerk weg en zijn voorzet werd door spit Cees Smaal net naast gewerkt. De sterke spits moest trouwens na een half uur het veld verlaten met waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen. Een half mislukte omhaal van Van Lemmeren en een schotje van Floris Reurts was het enige dat verder te noteren viel. De kansen van ZOB waren veel gevaarlijker. Nadat WV al een paar keer gewaarschuwd was door de snelle omschakeling van de ploeg van Nart Hoogland was het twee minuten voor rust wel raak.  Een counter leverde een corner op en uiteindelijk kopte Sjors Goes, overgekomen van FC Purmerend, zeer fraai raak (0-1).

De tweede helft werd ene kopie van het eerste bedrijf, waar de grootste kansen weer voor de bezoekers waren.  De grootste was een kwartier voor tijd toen Tjeerd Meijer in de fout ging en spits Stefan van Wonderen de bal op een presenteerblaadje klaar legde voor invaller Roy Klop, maar de 19-jarige invaller schoot vele te slap in zodat de bal nog van de lijn gehaald kon worden. In de slotfase zette WV alles op alles maar verder dan een schot van Van Lemmeren kwam het niet.

Foto Jan Vonk: Ahmed Chalile was een van de zeven nieuwe aanwinsten bij WV die in de basis stond.
Foto Jan Vonk: Ahmed Chalile was een van de zeven nieuwe aanwinsten bij WV die in de basis stond.

Steenvoorden: “Ik vind het verschrikkelijk om te verliezen, maar gelukkig zegt dit allemaal nog niet zo veel. We zijn pas twee wedstrijden onderweg.  Ik heb weer voldoende gezien waar we mee aan de slag kunnen. Het is alleen jammer dat we vandaag het  verschil niet maken.”

Verslag: Mathijs Groenewoud
Foto’s Jan Vonk / janvonkfotografie.nl