Home / Algemeen / WVHEDW houdt goed gevoel over aan laat gelijkspel bij Zuidvogels

WVHEDW houdt goed gevoel over aan laat gelijkspel bij Zuidvogels

In de strijd om lijfsbehoud is WVHEDW niet heel veel opgeschoten met een 2-2 gelijkspel bij concurrent Zuidvogels. Wel zorgde de comeback van de Amsterdammers, door een 2-0 achterstand weg te poetsen, voor optimisme.

Tijdens de rust gaf trainer Hans Schakel bij een 2-0 achterstand – Terry Boné en Wouter van den Berg brachten de thuisploeg aan de leiding – aan dat zijn ploeg niet in paniek moest raken. “We stonden helemaal niet zo slecht. Wat ik dan knap vind, is dat we de tweede helft met zoveel overtuiging spelen en op de juiste momenten hebben toegeslagen. Vooral om van zo’n achterstand terug te komen, ook in onze situatie.”

Na een uur spelen zorgde Joost Heij voor de aansluitingstreffer. Ondanks dat de bezoekers vervolgens aan het drukken waren, bleef een gelijkmaker uit. Tot de blessuretijd. Met een mooi actie maakt de ingevallen Damien de Vegt ruimte van een schot en knalde hij vanaf ruim twintig meter onhoudbaar raak: 2-2. “Voor hem persoonlijk een mooi moment, omdat hij in de eerste wedstrijd tegen Zuidvogels geblesseerd raakte en nu pas weer terug is.”

Door de late gelijkmaker zat het de Amsterdammers, die dit seizoen nog geen een keer buitenshuis hebben gewonnen, ook eens mee. “Vooraf had ik echt getekend voor een punt”, geeft Schakel toe. “Zuidvogels is weer compleet en heeft een goed team. Voor ons is dit een waardevol punt, want alle kleine beetjes helpen. Met een beetje geluk en vooral doorzettingsvermogen hebben we die ook verdiend.”

Veel schiet WVHEDW er niet mee op, want het blijft voorlaatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)