WVHEDW in boeiend duel langs AMVJ

WVHEDW heeft vandaag uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen AMVJ met 2-1 te winnen. In een boeiende, sportieve wedstrijd ging het lang gelijk op. Uiteindelijk toonde WVHEDW net iets meer kwaliteit en kon het de drie punten pakken. Hiermee verstevigt de ploeg van Martin Steenvoorden zijn koppositie in zaterdag 2A. Alleen Aalsmeer, dat een 2-0 achterstand omboog naar een 3-4 winst bij Monnickendam, kan nog aanhaken. AMVJ doet nog volop mee, maar heeft inmiddels wel vier verliespunten meer dan WVHEDW.

In deze maand van de waarheid, kreeg WVHEDW vandaag bezoek van het goed draaiende AMVJ. De Amstelveners lieten dit meteen blijken en zetten WVHEDW goed onder druk. Ook de omschakeling naar de aanval liep goed. Bij AMVJ moest Leon Gotz op het laatste moment invallen voor Rene Boer, die last van zijn nek had. Dit pakte goed uit. Back Bouke Timmer van WVHEDW had er zijn handen vol aan. Ook Wieger Visser van AMVJ vloog er af en toe langs. Nadat hij eerst een paar keer terug gefloten werd wegens buitenspel, kwam hij er in de 12e minuut wel reglementair doorheen. Er was echter niemand die zijn voorzet kon afronden. Ook Jimmy Jansen mocht op doelman Joep Albers van WVHEDW afgaan, maar de laatste kon redden. Geen makkelijke middag dus voor WVHEDW, dat buiten een kopballetje van Rob van Bunderen in de eerste vijfentwintig minuten niet veel creëerde.

De ommekeer in de wedstrijd kwam in de 28e minuut. WVHEDW kreeg een vrije trap op twintig meter van het doel. Robbert Stuut ging achter de bal staan en de aanvoerder is al weken in vorm. Hij krulde de bal prachtig over de muur in de ongedekte hoek. Keeper Levien Rocha van AMVJ kon er nooit meer bij en WVHEDW kwam zo op een 1-0 voorsprong. AMVJ was van slag en WVHEDW kon het spel steeds meer naar zich toe trekken. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Felicitaties voor Robbert Stuut na zijn doelpunt

Na rust zal AMVJ met de beste bedoelingen het veld in zijn gegaan, maar kreeg al snel de deksel op de neus. Jesse Stroomberg van WVHEDW schoot in en zag de bal tot corner verwerkt worden. Uit deze corner kopte Rob van Bunderen de bal terug voor de goal, waar Stroomberg de bal tegen de touwen werkte. Met deze 2-0 werd het wel erg lastig voor AMVJ. Het siert de ploeg echter dat het niet van opgeven wilde weten. Er werden nog meer spelers naar voren gestuurd. Hiermee werd er achterin risico genomen en WVHEDW had het in deze fase kunnen beslissen. Met name Ruben Loeve kreeg hiervoor een paar goede kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp vandaag. Toen de sterk spelende Mark Schol van AMVJ besloot om het hele veld te gaan bestrijken werd het weer echt een wedstrijd. Als laatste man dook hij over links op in het strafschopgebied van WVHEDW en leverde een puike voorzet af. Leon Gotz kon binnen tikken en met 2-1 werd een zeer spannende slotfase ingeleid.

Boeiende duels tussen Stroomberg (WVHEDW) en van Moorselaar (AMVJ)

AMVJ stond met man en macht op de helft van WVHEDW en probeerde zich naar het vijandelijke doel te bewegen. Uit de counter was WVHEDW levensgevaarlijk. Zo stonden de toeschouwers naar een boeiend gevecht te kijken, waarin er stevige, maar faire duels plaatsvonden en scheidsrechter Johan Schuring nooit de controle verloor. Hoe AMVJ het ook probeerde, de ploeg kon niet echt in de zestien komen. In de tegenstoten was WVHEDW soms slordig, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Na het laatste fluitsignaal konden de handen bij WVHEDW eindelijk de lucht in. Een zeer belangrijke overwinning tegen een AMVJ dat strijdend ten onder ging.

Coach Maurice Kuijper van AMVJ was zeer realistisch na de wedstrijd.
Kuijper:’Wij begonnen goed en hadden kansen om op voorsprong te komen. Het niet scoren in het eerste half uur is het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken. Uiteindelijk heeft WVHEDW iets meer kwaliteit. Toch had een gelijkspel ook een terechte uitslag geweest.’

De nog ongeslagen coach van WVHEDW, Martin Steenvoorden, zag een positief aspect in zijn ploeg vandaag.
Steenvoorden:’Wij worden altijd gezien als voetballende ploeg die het spel maakt. Vandaag heb ik gezien dat we ook de beuk erin kunnen gooien als het nodig is. Dat is mooi. Ik had van tevoren al gezegd dat we het met z’n allen moesten doen vandaag, zowel aanvallend als verdedigend. Dat hebben we gedaan. Ik moet ook de complimenten geven aan AMVJ. Dat is gewoon een hele goede ploeg.’

Zo lijkt de ploeg van Steenvoorden steeds completer te worden. De vraag rijst zo langzamerhand wie hen gaat stoppen in de weg naar het kampioenschap. De confrontatie met Aalsmeer laat nog even op zich wachten. Tot die tijd kunnen de concurrenten alleen maar hopen dat WVHEDW onverwachts punten gaat verspelen, maar zo ziet het er voorlopig niet uit.