WVHEDW kampioen!

Lang verwacht en nu werkelijkheid geworden. WVHEDW is vanmiddag kampioen geworden in de zaterdag tweede klasse A. In de thuiswedstrijd tegen Haarlem Kennemerland zaten er wel wat zenuwen in de ploeg, maar uiteindelijk werd het een makkelijke 5-1 overwinning en is WVHEDW niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Het Amsterdamsche Voetbal was er bij en zal morgen met een uitgebreide samenvatting komen, maar nu alvast een schriftelijk verslag.

Het kan niet ontkend worden dat WVHEDW dit gehele seizoen gedomineerd heeft in zaterdag 2A. Waar de ploeg vorig seizoen nog net de nacompetitie misliep, was het dit jaar vanaf het begin tot favoriet gebombardeerd. Deze verwachtingen werden geheel waargemaakt. Vandaag was het eindelijk zover en kon de formatie van Martin Steenvoorden tegen hekkensluiter Haarlem Kennemerland de titel pakken.

Aan het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het David tegen Goliath was. WVHEDW trok vol ten aanval en had de wedstrijd al in vier minuten kunnen beslissen. Eerst was het Jesse Stroomberg die een dot van een kans kreeg, alvorens Ruben Loeve maar liefst twee keer faalde oog in oog met keeper Elwin van Grootheest van Haarlem. Het waren waarschijnlijk de kampioenszenuwen die parten speelden. Gelukkig was Haarlem niet de beroerdste en op een inzet van Rob van Bunderen werkte de defensie van de bezoekers zelf de bal in het doel. Met een eigen doelpunt kwam WVHEDW dus op voorsprong. De aanvalsgolf van de beoogd kampioen hield echter niet op en even later was het Van Bunderen die nu wel een zuivere goal maakte. Op de 2-0 stand leek het gebeurd toen scheidsrechter Knetsch ook nog een penalty aan WVHEDW gaf, voor een vermeende handsbal. Dit klusje is normaal goed besteed aan aanvoerder Robbert Stuut, maar ook hij bezweek onder de zenuwen en schoot de bal vanaf elf meter naast. En toen werd het spannend, want aan de andere kant kreeg ook Haarlem een strafschop toen Nick Duijn werd neergelegd. Glenn Holster van Haarlem schoot wel raak vanaf de stip en WVHEDW was nog niet klaar. Bij deze 2-1 stand konden de ploegen gaan rusten.

Robbert Stuut mist penalty
Robbert Stuut mist penalty

Na rust hetzelfde beeld met een WVHEDW dat de zaak snel wilde afhandelen. Misschien te snel, want de haast kwam het spel niet ten goede. In de eerste twintig minuten na de pauze gebeurde er vrijwel niets. De verlossing kwam toen Jesse Stroomberg eindelijk de bal erin kreeg. Met 3-1 was Haarlem gebroken en kon het feest gaan beginnen. Topscorer Djoere de Jong kwam in het veld. De door een rugblessure geplaagde speler nam de term ‘één keer raken’ wel erg letterlijk. Bij zijn eerste balcontact scoorde hij namelijk de 4-1. Het feest was compleet toen ook Ruben Loeve zijn wedstrijd kon bekronen. Hij maakte de 5-1 en toen de negentig minuten erop zaten, gingen de champagneflessen open.

WVHEDW stelde zijn eigen organisatie niet teleur en mag zich kampioen noemen van de zaterdag tweede klasse. Een meer dan terechte kampioen, die vanaf het begin van het seizoen heeft gedomineerd. Volgend jaar terug te vinden in de eerste klasse, waar de tegenstand en de reistijd een stuk groter zullen zijn.

Morgenavond zal er een uitgebreide samenvatting van deze kampioenswedstrijd te zien zijn op Het Amsterdamsche Voetbal.

20042013Kampioen3

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)