WVHEDW kan het niet waarmaken

WVHEDW heeft vandaag geen aanspraak gemaakt op de derde periode. Thuis tegen Zandvoort werd er met 0-1 verloren. Zandvoort kaapt hiermee de periodetitel weg in het hol van de leeuw. Onverdiend was het niet. Zandvoort speelde het slimmer dan WVHEDW.

Vooraf was trainer Martin Steenvoorden van WVHEDW nog optimistisch. Hij had een fitte selectie, het zonnetje scheen en er stonden zo’n honderd toeschouwers langs de lijn. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag, die kon leiden naar de periodetitel. Het pakte anders uit.

WVHEDW liet in het begin van de wedstrijd duidelijk zien dat het voor de winst speelde. Veel balbezit waarbij via combinatiespel de aanval werd gezocht. Al in de vierde minuut glipte Ward Kool erlangs op rechts en hij kon schuin op keeper Boy de Vet van Zandvoort afgaan. De Vet, die na dit seizoen stopt bij Zandvoort, kon de bal echter stoppen. WVHEDW probeerde de druk op te voeren, maar werd wel slordiger in de passing. Breedteballen konden meerdere keren onderschept worden door Zandvoort en in de 12e minuut was dit fataal. Ivo Hoppe stond na slordig balverlies van WVHEDW ineens vrij met de bal op de rand zestien meter. Hij krulde de bal om keeper Joep Albers heen en dit bracht Zandvoort op een
0-1 voorsprong. Een flinke tegenslag voor WVHEDW, want de ploeg had een overwinning nodig, waar Zandvoort aan een gelijkspel voldoende kon hebben.

WVHEDW mocht het balbezit houden van Zandvoort, dat zich af en toe in een handbalverdediging opstelde. Het hoefde het spel niet te maken. WVHEDW probeerde het en in Ward Kool had het de beste man van de eerste helft, maar zelden resulteerde dit in een uitgespeelde kans. Joost Hobbel, die er toch al 21 maakte dit seizoen was onzichtbaar en leek niet in goede doen. Bij een ruststand van 0-1 besloot Steenvoorden zijn topscoorder eruit te halen en te vervangen door Marco Brouwer. Een opvallende wissel.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zandvoort liet WVHEDW aan de bal en hoopte op een counter. WVHEDW zocht de aanval, maar kon de beslissende eindpass niet vinden. Vanaf de zijkant kwam er zelden een voorzet die bruikbaar was. Gebeurde dit wel, dan was de Zandvoortverdediging simpelweg fysiek sterker. Op rechts kwam Ward Kool er niet meer langs en op links werd Martijn Surie wel meer in het spel betrokken, maar hij werd slechts een keer echt gevaarlijk, toen hij zich langs een aantal tegenstanders wurmde in de 59ste minuut. Keeper De Vet lag echter weer in de weg. In de 72ste minuut leek WVHEDW dan toch de aansluiting te krijgen, toen er eindelijk een goede combinatie over de grond werd gespeeld. Ruben Loeve scoorde, maar wonder boven wonder werd de goal afgekeurd op aanwijzing van de grensrechter. Loeven leek toch echt vanachter de verdedigers vandaan te komen. Deze tegenvaller was teveel en de wedstrijd liep naar het einde. Zandvoort liet nog een paar gevaarlijke uitvallen zien en WVHEDW had zijn krachten in deze wedstrijd en in dit seizoen verspeeld. Na 90 minuten stond er nog steeds 0-1 op het bord en kon Zandvoort feest vieren. Voor WVHEDW is het seizoen voorbij. In het eerste seizoen in de tweede klasse heeft het tot de laatste dag meegedaan en dat is prima.

Trainer Martin Steenvoorden stond er ondanks de teleurstelling ontspannen bij.
Steenvoorden:’Zandvoort heeft het slim gedaan. Zij hoefden niet en hebben een stugge verdediging neergezet. Ik geef ze geen ongelijk. Bij ons is de rek er wel een beetje uit na 26 wedstrijden, veel spelers zijn dit niet gewend. Vooraf aan dit seizoen werd er gesproken over handhaving.  Niet door mij trouwens, want ik heb een hekel aan dat woord, ik wil om prijzen spelen. Terugkijkend kan ik tevreden zijn, we hebben genoeg mogelijkheden gehad, maar een paar keer flink pech gehad in de laatste minuten van een wedstrijd. Er zat meer in, maar we kunnen ook niet verwachten dat we meteen even naar de eerste klasse doorstomen, dat heeft tijd nodig. Volgend jaar krijgen we versterking. Ik kan nog niet teveel zeggen, want het moet eerst rondkomen. We spelen nog een paar oefenwedstrijden, waar potentiële versterkingen zich kunnen laten zien. Ik heb nu alweer zin in het nieuwe seizoen. O ja, eerst nog even vakantie.’

De bloemen bleven dus in de emmers staan, maar iedereen binnen WVHEDW heeft een goed gevoel aan dit seizoen overgehouden.