WVHEDW keert met lege handen terug uit Volendam

Voor één keer zat Sjaak Tersteeg weer in de dug-out. De oefenmeester nam samen met assistent-trainer Viggo Waas de honneurs waar bij afwezigheid van Kees Oostermeijer. Met krukken en al zag hij WV-HEDW in en tegen Volendam na een rode kaart voor doelman Jordy Heimens met 3-2 verliezen.

Het gaf een tweeledig gevoel. Leuk om weer eens in die rol te kunnen werken, maar zijn gedachten waren ook bij Oostermeijer, wiens vrouw afgelopen vrijdag overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding. “Viggo heeft afgelopen week de trainingen geleid en vandaag hebben we het samen gedaan. Je leeft direct weer mee, het was als vanouds”, glunderde Tersteeg, die maandag werd geopereerd aan zijn knie. Helaas bleven de punten achter in het vissersdorp.

Dat had overigens niet gehoeven, want WV-HEDW was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. “We controleerden en domineerden de wedstrijd.” Een counter van Volendam zorgde echter voor een vroege achterstand, toen Joey Tol op fraaie wijze raak schoot. De gasten raakten niet van slag en kregen halverwege de eerste helft loon naar werken. Uit een hoekschop van Ashraf Azzouz kopte Tjeerd Meijer de 1-1 binnen.

Na de rust kwamen de Amsterdammers verdiend aan de leiding door een benutte strafschop van Azzouz. Volendam nam vervolgens meer risico en daardoor kwam er veel ruimte voor WV-HEDW in de tegenstoot. Eén moment zorgde er echter voor dat het duel kantelde. Nadat een diepe bal verkeerd werd ingeschat, belette WV-doelman Jordy Heimens Volendammer Roy Haars de weg naar het doel en gaf scheidsrechter Roelof Luinge een strafschop. Heimens was het hier duidelijk niet mee eens, schoot de bal weg en kreeg zijn tweede gele kaart. “Ik kan niet oordelen of de strafschop terecht was, maar dan alsnog is zo’n actie niet handig”, vond Tersteeg.

Johan Keizer benutte vervolgens de strafschop. Met de 2-2 op het scorebord was er volgens Tersteeg nog geen man overboord. “Het stond goed, dus ik hield vertrouwen dat het goed zou komen.” Een ongelukkige overtreding van Daan Walraven, nadat Tol drie tegenstanders passeerde, betekende dat de bal voor de derde keer op de stip werd gelegd. Volgens Volendam-trainer Sander Middelbeek (ex-JOS) een wat makkelijk gegeven strafschop, die Niels Joren achter invaldoelman Max Klink schoot: 3-2.

“Wij speelden vorige week gelijk waar we eigenlijk hadden moeten winnen, met twee strafschoppen tegen, dus soms krijg je meer dan je verdient. Een gelijkspel zou meer op zijn plaats zijn geweest”, zei Middelbeek. Tersteeg onderstreepte die woorden. “Volendam was de meest gelukkige. Wij hebben echt een goede wedstrijd gespeeld. Maar zoals wel vaker gaan wij weg met de complimenten en blijven de punten achter.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.