WVHEDW koploper na minimale winst bij AFC

In Amsterdam-Zuid heeft WVHEDW met 0-1 van AFC gewonnen. Het enige doelpunt van het duel viel in de tweede helft en werd gemaakt door  Mick van Moerkerk. Doordat AMVJ van DVVA verloor voert het elftal van Martin Steenvoorden de ranglijst aan. De Amsterdammers hebben net als BOL 22 punten maar gaan vanwege een beter doelsaldo aan kop in 2A.

In de eerste helft van het duel waren de twee Amsterdamse clubs aan elkaar gewaagd. Er vielen niet al te veel grote mogelijkheden, toch was WVHEDW één keer dicht bij de openingstreffer. Thomas Wollersheim nam het AFC-doel onder vuur maar zag zijn inzet op de lat eindigen.  In de eerste helft viel verder op dat AFC maar liefst vier gele kaarten ontving. Doordat er voor rust niet gescoord werd zochten beide elftallen met een 0-0 stand de kleedkamers op.

_MG_4502
Na de onderbreking was WVHEDW iets sterker dan de thuisploeg. AFC voetbalde deze middag zeker niet slecht maar had moeite met het creëren van kansen. De 0-1 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Mick van Moerkerk rondde een assist van Wollersheim af en zorgde voor dolle vreugde bij de bezoekers.  In de slotfase deed AFC van alles om op gelijke hoogte te komen en kreeg het vijf minuten voor tijd een grote kans. Doordat het elftal van Wessel Colijn niet scoorde eindigde het duel in een 0-1 zege voor WVHEDW.

_MG_4571
WVHEDW doelpuntenmaker Mick van Moerkerk was na afloop uiteraard een blij man: “Een heerlijke zege. Ik denk ook wel verdiend. AFC voetbalde goed mee maar creëerde weinig kansen. Mooi dat AMVJ heeft verloren en we nu koploper zijn.  Een plek waar we horen te staan, wij hebben een brede en sterke selectie en gaan absoluut voor promotie. De komende wedstrijden tegen concurrenten Beursbengels en Marken zal blijken hoe goed we daadwerkelijk zijn .”

_MG_4497
AFC-trainer Wessel Colijn was realistisch na het verlies: “Ik vond het een wedstrijd van hoog niveau. WVHEDW is een sterk team en verdiende de zege vandaag. Wij konden wel aardig mee maar komen moeilijk tot scoren. Dat is echt ons probleem dit jaar, we maken simpelweg te weinig doelpunten. Maar desondanks loopt het best aardig bij ons, ik denk dat wij ons dit seizoen moeten richten op plek zes tot en met acht.”

Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!