Home / Algemeen / WVHEDW kroont zich tot Kampioen van Amsterdam

WVHEDW kroont zich tot Kampioen van Amsterdam

WVHEDW heeft de vijfde editie van het Kampioenschap van Amsterdam op haar naam geschreven. De ploeg van Kees Oostermeijer verzekerde zich daarmee na het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A van de dubbel. In de finale werd AGB na strafschoppen verslagen.

Het duel tussen twee kampioenen – AGB werd kampioen van de zondag tweede klasse B – eindigde na 35 minuten spelen onbeslist. Bakary Jobe strafte na de rust een fout van WVHEDW-verdediger Mick Zwolle af voor de 0-1, vlak daarna zorgde Berend Schoute met een rake kopbal voor de 1-1. In de strafschoppenserie was de gastheer van het Kampioenschap van Amsterdam vijf keer trefzeker, AGB miste één keer (Nessie Imac).

In de groepsfase hield WVHEDW tweevoudig winnaar Swift op doelsaldo achter zich. De ploeg van Kees Oostermeijer pakte in groep D, met daarnaast ook Buitenveldert en FC Aalsmeer, zeven punten. In de halve finale werd AFC (zaterdag) met 2-0 geklopt. AGB rekende in die halve eindstrijd af met Sporting Martinus, dat in de poulefase verrassend genoeg boven Purmersteijn en JOS/Watergraafsmeer (na strafschoppen) eindigde.

Lesley van Dams (AGB) werd na afloop verkozen tot Speler van het Toernooi. Daarnaast werden tijdens de Awardshow alle overige winnaars gehuldigd. Naast de topscorers ontvingen ook Matthijs Jesse (AFC zon, talent van het jaar), Benno Nihom (AFC zat, trainer van het jaar) en Dennis Kaars (De Dijk, speler van het jaar) hun prijs.

Kijk hier voor alle uitslagen in het Kampioenschap van Amsterdam

Beelden van zowel de finale (samenvatting) als de Awardshow, inclusief reacties, zijn morgen op onze website te zien.