WVHEDW maakt zich op voor historische wedstrijd tegen Quick ‘20

Zaterdag tweedeklasser WV-HEDW treedt vanavond (woensdag) in de landelijke KNVB-beker aan tegen Quick’20. Het is voor het eerst in de historie van de Amsterdamse club dat het meedoet aan het bekertoernooi.

WV-HEDW dankt de plaatsing voor de landelijke beker aan haar goede prestaties in de districtsbeker afgelopen seizoen, waarin het de halve finale haalde. Het schakelde onder meer in de kwartfinale Topklasser AFC uit. “Deze wedstrijd is een beloning voor die prestaties”, zegt trainer Kees Oostermeijer. “Het is erg bijzonder voor onze club. We gaan natuurlijk ons uiterste best doen, maar we moeten wel reëel zijn over onze kansen.”

Quick ’20 komt dit seizoen uit in de Derde Divisie Zondag en is dus duidelijk de favoriet tegen de tweedeklasser. “We weten niet veel van ze. Ze hebben afgelopen weekend hun eerste wedstrijd gewonnen. We hebben wat filmbeelden bekeken en het is gewoon een heel goed voetballende ploeg”, aldus de oefenmeester over de ploeg uit Oldenzaal. “Het is duidelijk wie de favoriet is.”

Terwijl Quick ’20 al aan het seizoen is begonnen, begint WV-HEDW pas zaterdag met de groepswedstrijden in de districtsbeker. “De voorbereiding gaat prima. Ik kan in ieder geval een sterk team opstellen. We hebben wel weer wat nieuwe spelers, dus er is nog weinig vastigheid. Maar dat gaat steeds beter.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)