WVHEDW maatje te groot voor AMVJ

WVHEDW heeft vandaag weer een goede stap gezet richting het kampioenschap. De ploeg van Martin Steenvoorden boekte een 3-1 overwinning op AMVJ en staat nu zeven punten voor op nummer twee HBOK. Als de wedstrijd van dinsdag tegen Aalsmeer wordt gewonnen, kan WVHEDW volgend weekend op eigen veld de champagneflessen ontkurken. Voor AMVJ was het geen goede week. Na het gelijkspel tegen Aalsmeer afgelopen dinsdag werd er vandaag dus verloren.

AMVJ trainer Maurice Kuijper: ‘De komende vier wedstrijden moeten we winnend afsluiten. Alleen dan kunnen we via de derde plaats een plek in de nacompetitie veilig stellen’ vertelt Kuijper. De coach erkende wel dat een overwinning er vandaag niet in zat. ‘WVHEDW was vandaag simpelweg een maatje te groot voor ons. Ik vind dat we fases goed gespeeld hebben. Dan heb je het geluk nodig dat je bij een 2-1 tussenstand de aansluiting weer vind. Maar dat zat er helaas niet in’, zei een teleurgestelde Kuijper, die in de slotfase nog werd weggestuurd door de scheidsrechter voor zijn opmerkingen aan het adres van de leidsman.

AMVJ-trainer Maurice Kuiper werd in de slotfase weggestuurd door de scheidsrechter
AMVJ-trainer Maurice Kuiper werd in de slotfase weggestuurd door de scheidsrechter

Kuijpers had gelijk, want WVHEDW was vandaag de betere partij. Vooral in de eerste helft kregen de mannen van Steenvoorden een aantal goede kansen. Zowel Ashraf Azzouz en spits Rob van Bunderen waren dichtbij, maar in beide gevallen stond de paal in de weg. Het lukte WVHEDW wel om als eerste op het scorebord te komen. Een lange bal viel achter de verdediging van AMVJ en Jesse Stroomberg was er als de kippen bij om toe te slaan. De aanvaller ronde beheerst af en zetten zijn ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Het leek AMVJ wakker te schudden. Via hoekschoppen en vrije trappen werd AMVJ gevaarlijk  en het was niet verrassend dat de gelijkmaker ook voortkwam uit een vrije trap. Nadat de bal was ingebracht, was het uiteindelijk Dorivaldo da Cruz die op doel schoot. De bal werd onderweg gepromoveerd tot doelpunt door René Boer en zo stonden beide teams weer gelijk. Met deze 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

WV-HEDW kan de titel bijna niet meer ontgaan na de 1-3 zege op AMVJ
WV-HEDW kan de titel bijna niet meer ontgaan na de 1-3 zege op AMVJ

AMVJ leek de goede lijn van de laatste twintig minuten in de eerste helft door te kunnen zetten, maar het was WVHEDW dat de wedstrijd naar zich toe trok. Uit een vrije trap van Robbert Stuut viel de bal uiteindelijk enigszins gelukkig voor de voeten van Frank Ulrich, die daarmee de 2-1 kon binnenschieten. De wedstrijd was daarmee nog niet gewonnen voor WVHEDW. Beide ploegen kregen grote kansen om een doelpunt te maken. Zo werd een counter, waarbij drie spelers van WVHEDW tegenover maar één van AMVJ stonden, naast geschoten door Van Bunderen. Aan de andere kant kreeg Imke van Moorselaar een prima mogelijkheid om AMVJ wederom op gelijke hoogte te brengen, maar de middenvelder schoot hoog over. Hierna volgde alsnog de 3-1 voor WVHEDW. Bouke Timmer kon de bal meegeven aan Van Bunderen en deze was ditmaal wel koelbloedig tegenover doelman Rocha Levien. Hierna was AMVJ nog eenmaal dichtbij, maar nu raakte het de lat. Het meest opmerkelijke moment in de slotfase was de rode kaart voor trainer Kuijper. Niet veel later besloot de scheidsrechter voor het einde te fluiten en kon WVHEDW weer drie punten erbij schrijven.

Martin Steenvoorden blijft ook na de wedstrijd tegen AMVJ nog ongeslagen dit seizoen
Martin Steenvoorden blijft ook na de wedstrijd tegen AMVJ nog ongeslagen dit seizoen

Steenvoorden was blij met het resultaat en het vertoonde spel. Steenvoorden: ‘Ik vind dit een verdiende overwinning. We hebben in de eerste helft veel kansen gecreëerd en ook nog beter gespeeld in vergelijking met de afgelopen weken’. De trainer was zich ook bewust van de reeks waar zijn ploeg mee bezig is. ‘We zijn inderdaad bezig aan een unieke serie. We zijn ongeslagen in de competitie en dat willen we ook graag zo houden’, besloot Steenvoorden.

Dinsdag kan WVHEDW de ongeslagen reeks uitbreiden als het op bezoek moet bij Aalsmeer. AMVJ kan zich diezelfde dag opmaken voor een nieuwe topper. Het ontvangt DVVA in eigen huis.

Verslag Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)