WVHEDW met ruime cijfers voorbij Monnickendam

In de zaterdag tweede klasse A heeft WVHEDW een knappe  overwinning behaald. In en tegen  Monnickendam wist het elftal van Martin Steenvoorden maar liefst vijf keer te scoren. Doordat de thuisclub één keer raak schoot eindigde het duel in een 1-5 zege voor WVHEDW.

Monnickedam creëerde in de beginfase wat gevaarlijke situaties, maar WVHEDW werd al snel sterker. Minder dan een minuut nadat Cees Smaal net naast had gekopt uit een voorzet van Mick Zwolle kwamen we alsnog aan de leiding. Jesse Stroomberg, prima aangespeeld door Floris Reurts gaf de voorzet en Cees werkte de bal met het lichaam over de lijn, 0-1 na 10 minuten. De Amsterdammers bleven druk zetten op het doel van Monnickendam, maar uitgespeelde kansen kwamen  daar niet echt uit voort. De groenwitten deden wat terug, vooral met twee venijnige afstandsschoten van Barrie de Wolf en Donny Reugebrink.

Na rust had WVHEDW een aanloopje nodig waarin weinig gebeurde; om de strijd vervolgens in korte tijd volledig te beslissen. In de 57e minuut werd Cees bij een actie onderuit gelopen. Ruben Loeve zette zich achter de vrije schop en schoot ondanks de Waterlandse muur laag in de hoek (0-2).

Terwijl de speaker nog met de microfoon worstelde om het onheil te melden, schoot Mick van Moerkerk WVHEDW op aangeven van Ruben naar 0-3. En terwijl luid gekraak erop duidde dat de omroepinstallatie nog niet onder controle was, bleef een inzet van Mick van Moerkerk op de lijn steken, maar was Loeve zo attent de bal eroverheen te schuiven. Tien minuten voor tijd mochten de bezoekers een strafschop nemen en schoot Loeve de 0-5 tegen de touwen.Ruben schoot raak via de handen van doelman Yort Willems, 0-5 na 80 minuten. Vlak voor tijd redde Levi Kouwenoord de eer voor Monnickendam waardoor het duel in  1-5 eindigde.

Verslag Andre Lopez Dias
Foto Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)