Home / Algemeen / WVHEDW moet “een beetje geluk hebben” tegen Hollandia

WVHEDW moet “een beetje geluk hebben” tegen Hollandia

Met een plek in de halve finale van de districtsbeker vorig seizoen mocht WVHEDW in augustus debuteren in de landelijke KNVB Beker. Ondanks de snelle uitschakeling is het voor de Amsterdammers een extra motivatie om dit kunstje opnieuw te herhalen. Hiervoor is een plek bij de beste vier in de districtsbeker nodig. Na de eerste ronde vrijgeloot te zijn, wacht zaterdag met Hollandia een zware dobber.

Vorig seizoen maakte de ploeg van Kees Oostermeijer indruk door onder meer AFC uit te schakelen met Mick van Moerkerk als uitblinker. Opnieuw stunten, nu tegen Hollandia, behoort volgens Van Moerkerk tot de mogelijkheden. “Vorig seizoen zijn we ook door de zware wedstrijden heen gekomen. Je hebt een beetje geluk nodig tegen zulke tegenstanders. Hopen op een goede dag, dat alles mee zit en de tegenstander pech heeft. Dan kan het gewoon.”

De Amsterdammers stromen nu pas in tijdens de tweede knock-outronde. Zaterdagavond gaat de tweedeklasser op bezoek in Hoorn. “Het is moeilijk in te schatten wat we ervan kunnen verwachten. Natuurlijk is het een zware tegenstander, Hollandia staat vijfde in de Hoofdklasse. Wij gaan in ieder geval alles geven en het zou mooi zijn als we misschien nog een ronde verder kunnen komen.”

Foto Jan Vonk | WVHEDW stuntte vorig seizoen door AFC in de kwartfinale met 2-1 te verslaan.
Foto Jan Vonk | WVHEDW stuntte vorig seizoen door AFC in de kwartfinale met 2-1 te verslaan.

Met de districtsbeker kunnen de gedachten even verzet worden, weg van de competitie. Daarin staat WVHEDW op een vierde plaats, acht punten achter koploper HBOK. “We hebben te vaak onnodig punten laten liggen. Sta je met 2-0 voor tegen Hellas Sport, verlies je alsnog met 2-3. Ongelooflijk. Eigenlijk was het vorige week tegen Jong Holland (4-0) weer als vanouds: veel scoren, hoog tempo. Dat dit ons pas in de tiende wedstrijd lukt, is inderdaad niet best. We moeten onze draai nog een beetje vinden.”

De Amsterdammers afschrijven als kampioenskandidaat wil Van Moerkerk nog niet doen. “Niets is onmogelijk”, klinkt het zelfverzekerd. “De concurrentie zal ook nog wel punten laten liggen, wij mogen niks meer verspelen. En we krijgen ze allemaal nog een keer, dus kunnen we een paar tikken uitdelen. Maar dat is voor later, eerst een mooie bekerwedstrijd. Ook daarin is van alles mogelijk.”

Foto’s Jan Vonk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)