WVHEDW moet het in de lucht afleggen tegen ARC

Zaterdag eersteklasser WVHEDW verraste eerder dit seizoen tegen kampioenskandidaten DHSC en AFC, maar kon dat kunstje niet herhalen tegen ARC. Op eigen veld ging de ploeg van interim-trainer Sjaak Tersteeg met 0-2 onderuit. Die stand stond halverwege al op het scorebord.

In de openingsfase leek een nieuwe stunt nog tot de mogelijkheden te behoren. Een wervelende start werd niet bekroond met een openingstreffer: Damien de Vegt en Mick van Moerkerk lieten een paar grote kansen onbenut. “We begonnen echt fantastisch, speelden ze het eerste kwartier zoek”, zei Tersteeg lovend. “We verzuimden alleen om op voorsprong te komen. Zij zijn enorm gevaarlijk uit dode spelmomenten – dat wisten we – en scoorden vervolgens ook twee keer op zo’n manier.”

Twee treffers vlak achter elkaar, van Coen de Groot en Derek Prins, zorgden ervoor dat de formatie van Mark Evers (ex-Swift) een ietwat gelukkige 0-2 voorsprong nam. Die gaf ARC ook niet meer uit handen. Tersteeg: “Zij hebben een heel volwassen ploeg met een behoorlijk grote luchtmacht. Zij parkeerden de bus en wij hadden te weinig diepgang om kansen te creëren.”

Ondanks de nederlaag blijven de Amsterdammers boven de nacompetitiestreep staan. Volgend weekend gaan ze op bezoek bij koploper DHSC en de laatste speelronde wacht een ontmoeting met het gedegradeerde Victoria. Ondertussen is WVHEDW nog altijd druk bezig met de vacante trainerspositie die is ontstaan nadat de club afscheid nam van Hans Schakel. Het is niet uitgesloten dat Tersteeg ook na de zomer nog op de bank zit, “maar dat is niet het uitgangspunt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)