WVHEDW na rust voorbij Zwaluwen’30

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft de nederlaag tegen Westlandia weggepoetst met een overtuigende overwinning op Zwaluwen’30. Met een doelpunt en een assist was Mick van Moerkerk de belangrijkste man aan Amsterdamse zijde: 2-0.

In de eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op, omdat ze allebei weinig ruimte weg wilden geven. Het leidde tot een schaakspel zonder echt grote kansen. Na de rust was dit anders. Zwaluwen’30 kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer, maar kreeg tot hun ongenoegen binnen twee minuten een tegentreffer om te oren. Van Moerkerk rondde een combinatie met Berend Schoute goed af voor de 1-0.

“Dat was een lekker moment, want daarmee deel je ze een tikje uit en weet je dat Zwaluwen’30 meer moet komen”, zei Van Moerkerk. Bij balverlies van de gasten uit Hoorn kwam er meer ruimte vrij voor de Amsterdammers, die hier na ruim een uur spelen van profiteerden. Door een vlugge counter kwam de bal in het strafschopgebied bij Van Moerkerk terecht en hij stelde de meegelopen Lennart Bril in staat om de 2-0 binnen te tikken.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Zwaluwen’30 kon alleen gevaar stichten uit standaardsituaties en vond hierin de goed keepende Jordy Heimens op hun weg naar een aansluitingstreffer. Aan de andere kant redde zijn collega Marlon Coco zeer fraai op een intikker van Schoute om de 3-0 te voorkomen.

De 2-0 overwinning komt op een belangrijk moment voor de Amsterdamse promovendus. “Westlandia speelden we vorige week in de eerste helft helemaal van de mat, en verloren we uiteindelijk (3-1, red.). Het moet geen dingetje worden dat we weer te weinig goals maken. Gelukkig ging het vandaag een stuk beter.” Volgende week gaat de ploeg van Kees Oostermeijer op bezoek in en tegen Volendam. “Ook een goed voetballende ploeg. Dat ligt ons vaak beter.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.