WVHEDW heeft offday tegen Forum Sport

In de zaterdag eerste klasse B heeft Forum Sport geprofiteerd van een slechte dag van WV-HEDW. De ploeg uit Voorburg nam drie belangrijke punten mee na een doelpuntrijke tweede helft, die de eindstand op 1-3 bepaalde. Ondanks de nederlaag blijft WV-HEDW op een tiende plaats staan, vooralsnog veilig.

Het was een weinig enerverende eerste helft op Sportpark Middenmeer, want grote kansen bleven uit. De 22 spelers op het veld hadden overduidelijk wel allemaal de wil om te winnen, de aanval werd continue gezocht. Dat leverde voor het toegestroomde publiek helaas weinig moois op, ondanks veel strijd op het veld.

IMG_1215

De tweede helft was nog geen minuut oud toen het achterin faliekant misging bij de thuisploeg. Verdedigers Max Ribbens en Mick Zwolle kregen de bal beiden niet goed weg en daar ging de derde, Osman Lamin van Forum Sport, mee aan de haal. Hij lobte de bal prachtig over doelman Jordy Heimens heen.

De tweede en derde treffer van Forum Sport volgden elkaar snel op. Na bijna een uur gespeeld te hebben kopte verdediger Michael Drosten de vrije trap van Robin Diets binnen. Binnen het kwartier werd WVHEDW twee maal geklopt in de verdediging en leken de drie punten al vergeven. Vijf minuten later werd een strafschop cadeau gedaan aan Forum Sport. De bal werd tegen de arm van Guus Tennekes gekopt en scheidsrechter De Bruijn wees naar de stip. In eerste instantie miste aanvoerder Seilberger, maar via de rebound maakte hij er 0-3 van.

IMG_1216

Direct daarna koos de thuisploeg er voor om één-op-één te gaan spelen achterin en niet veel later viel de 1-3. Een schot van Ruben Loeve werd van richting veranderd en doelman Enno Kuyt was kansloos. Met nog ruim twintig minuten op de klok en het opportunistische spel van WVHEDW leek het nog spannend te gaan worden. Toch kreeg de thuisploeg het niet voor elkaar om dicht bij de aansluitingstreffer te komen en moest het aan de andere kant nog een aantal keer oppassen. Doelman Jordy Heimens behoedde zijn ploeg in de slotfase zelfs nog voor een hogere uitslag.

Trainer Kees Oostermeijer was achteraf trots op de strijd van zijn ploeg, maar teleurgesteld over het resultaat. “Ik heb na de wedstrijd tegen de jongens gezegd dat zo’n dag er nou eenmaal tussen zit. Iedereen deed zijn stinkende best, maar het ging niet zoals we het hadden afgesproken.” Ondanks dat er nu nog maar weinig ploegen onder zijn elftal staan op de ranglijst blijft Oostermeijer positief: “We moeten op dit moment volhouden met waar we mee bezig zijn. Dit was een offday, zo moet je het zien.”

IMG_1233

Volgende week komt WVHEDW uit in de beker tegen AFC, een tegenstander afkomstig uit de Topklasse, maar Oostermeijer ziet voor zijn ploeg, ondanks het niveauverschil, kansen. “Ik geef ons 15% kans, zoals het hoort. We gaan er gewoon met een glimlach in en gaan er weer voor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Verslag: Jimmy Miltenburg