Foto Jan Vonk: Dennis Darnley viert zijn gelijkmaker in blessuretijd met Lennart Bril

WVHEDW pakt meer dan terecht punt in blessuretijd tegen Argon

In de zaterdag eerste klasse B heeft WVHEDW een punt overgehouden (2-2) aan het duel met Argon. De gelijkmaker van Dennis Darnley viel in de 92ste minuut, maar toch hielden de Amsterdammers het gevoel dat ze twee punten verloren hadden. Maandag een samenvatting en reacties van dit duel.

Zowel doelpuntenmaker Darnley als trainer Kees Oostermeijer stonden na afloop met gemende gevoelens in de kleedkamer. Oostermeijer: “ Het is echt jammer want hier had gewoon echt meer in gezeten. Aan de andere kant ben je opgelucht dat je nog een punt pakt, maar op basis van de hele wedstrijd hadden we het gewoon verdiend om te winnen.” Darnley dacht er niet zo over als zijn trainer. Zijn gelijkmaker in de 92ste minuut bracht in ieder geval nog en soort van vreugde. Darnley: “We waren zo veel beter alleen wilde die goal gewoon niet vallen. Uiteindelijk mag je dus best blij zijn met een punt, maar je weet dat er meer in had gezeten. Gelukkig hebben we niet verloren en kunnen we hier op verder bouwen.”

Foto Jan Vonk: Doelman Romero Antonioli botst met Roy Verkaik. Lennart Bril schrikt

Al na drie minuten had Ruben Loeve de openingstreffer op zijn schoen en niet veel later smoorde een schot van Ashraf Azzouz op het hoofd van Roy Verkaik. WVHEDW domineerde, had het meeste balbezit maar werd verder niet echt meer gevaarlijk in het eerste deel van de wedstrijd. Het was zelfs Argon dat in negentiende minuut via een doelpunt van Ian van Otterlo op voorsprong kwam. Het was de eerste serieuze mogelijkheid van de ploeg uit Mijdrecht en die was dan ook direct raak.

Jordy Dijkhuizen zorgde meer dan terecht voor de gelijkmaker. De middenvelder kopte een voorzet van Azzouz heel hard achter doelman Romero Antonioli (1-1). Het was en van zijn laatste acties want een paar minuten later kon de doelpuntenmaker met een verdraaide knie het veld verlaten.

Foto Jan Vonk: Jordy Dijkhuizen zorgt met deze harde kopbal voor de 1-1

Waar iedereen zich al verzoende met een 1-1 stand bij rust zorgde balverlies van WV er in de blessuretijd nog voor dat Argon met een 1-2 voorspong richt kleedkamer kon. Van Otterlo onderschepte simpel de bal en via een mooie steekbal van Bas Pel wist Jesse van Nieuwkerk de 1-2 te maken. Jordy Heimens werd in de verre hoek geklopt.

Na rust was het speelbeeld niet anders. WVHEDW had verreweg het meeste balbezit en Argon, dat de hele wedstrijd met vijf man achterin speelde, zakte nog meer in. Acties van Van Moerkerk en Azzouz zorgden niet voor de gewenste openingen. Aan de andere kant kwam WV slechts eenmaal in de problemen toen Ruben Loeve een bal op zijn eigen doellijn niet goed wegwerkte en Van Nieuwkerk bijna kon profiteren.

Foto Jan Vonk: Frank Ulrich (r) in duel met Syrano Morrison

Naarmate de tijd vorderde werd het spel aan Amsterdamse zijde ook wat slordiger. Een pegel van Azzouz en een schot van Loeve (hoog over in kansrijke positie vanaf de zestienmeter) waren de grootste mogelijkheden voor de thuisploeg. Diep in blessuretijd kreeg het uiteindelijk loon naar werken. Invaller Floris Reurts verlengde met het hoofd een voorzet en Darnley raakte de bal veel te zacht. Het was echter voldoende om voor de meer dan verdiende 2-2 te zorgen.

Foto Jan Vonk: Dennis Darnley (r) zorgt in blessuretijd voor de meert dan verdiende gelijkmaker

Maandag een uitgebreide samenvatting van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse B.