WVHEDW profiteert tegen OSV optimaal van nederlaag BOL

WVHEDW heeft in de zaterdag tweede klasse A goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Kees Oostermeijer won zelf met 5-2 van OSV en zag koploper BOL onderuit gaan tegen Buitenveldert. De Amsterdammers zijn daardoor weer volledig in de race voor het kampioenschap.

OSV begon goed aan de wedstrijd op sportpark Middenmeer. De ploeg opende al na zes minuten de score. Nadat een inzet van Hidde Rozendaal in eerste instantie nog van de lijn werd gehaald door Max Ribbens, stond Romano Macnack vervolgens op de juiste plek om de 0-1 binnen te tikken. OSV kon niet lang genieten van de voorsprong want twee minuten later kwam WVHEDW alweer langszij. Een schot van Ruben Loeve werd geblokt waarna de bal voor de voeten viel van Jordy Dijkhuizen. De middenvelder bleef koel en schoof de bal beheerst langs OSV doelman Maarten Daniels: 1-1.

WVHEDW drukte vervolgens door en na een kwart wedstrijd zette de mee opgekomen verdediger Dennis Darnley op aangeven van Berend Schoute de thuisploeg op voorsprong. OSV kwam er even niet meer aan te pas en vijf minuten na de goal van Darnley werd het zelfs 3-1. Mick van Moerkerk kon in de zestien vrij uithalen en de aanvaller liet Daniels met een geplaatst schot kansloos.

Nadat Bruce Carstens namens OSV zijn  vrije trap gekeerd zag worden door Jordy Heimens was het ruim tien minuten voor rust weer raak voor WVHEDW. Na een mooie aanval via Van Moerkerk en Ruben Loeve schoot Ashraf Azzouz via de binnenkant van de paal feilloos raak. De doelpunten vielen als rijpe appels want vier minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Romano Macnack schoot na een fraaie solo van Dave Sijbrands de bal in de benedenhoek. De 4-2 tussenstand bleef tot de rust op het scorebord staan.

De tweede helft begon minder spectaculair dan het eerste bedrijf. De eerste kans was na een klein kwart voor OSV. De hoek voor Sijbrands was echter te lastig om Heimens te verschalken. Aan de andere kant was het Van Moerkerk die een poging ondernam om de score uit te breiden. Daniels voorkwam dit door goed redding te brengen op het afstandsschot. Tien minuten later kon Van Moerkerk niet profiteren van een slechte uittrap van Daniels. De doelman herstelde zich goed door de inzet met zijn voeten te keren.

OSV slaagde er niet echt in om gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd gaf Jeffrey Gits de bal achter Macnack waardoor er een goede mogelijkheid verloren ging. Zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Van Moerkerk omspeelde met een beetje geluk Daniels en wist de bal uit de draai knap in het doel te werken. In de laatste minuut kwam OSV nog eenmaal in de buurt van een derde treffer. Macnack kopte door maar Tjeerd Meijer greep goed in voordat Rozendaal kon uithalen. WVHEDW boekte zo een overtuigende zege.

WVHEDW-trainer Kees Oostermeijer was uiteraard blij met de overwinning en het puntverlies van BOL. De oefenmeester weigert echter te ver vooruit te kijken. “We hebben een prima wedstrijd gespeeld. Het was niet mooi maar dat hoeft in deze fase van de competitie ook niet meer. Het gaat er om dat je de wedstrijd over de streep trekt. Het is lekker dat BOL punten verspeelt. Toch kijk ik niet te ver vooruit en richt ik me nu alleen op de eerstvolgende wedstrijd tegen Buitenveldert.”

WVHEDW blijft door de overwinning op de derde positie staan in de ranglijst. De achterstand op de koplopers BOL en ZOB bedraagt nu nog slechts twee punten. Volgende week wacht voor de Amsterdammers de lastige uitwedstrijd tegen Buitenveldert. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Jan Vonk