Home / Algemeen / WVHEDW rekent na rust af met Buitenveldert

WVHEDW rekent na rust af met Buitenveldert

Waar de concurrentie in de zaterdag tweede klasse A met scherp schoot, vond WVHEDW in de Amsterdamse derby tegen Buitenveldert slechts twee keer het net. De ploeg van Kees Oostermeijer maakte pas na rust het verschil tegen de promovendus, door doelpunten van Mick van Moerkerk en Akke Pennin: 2-0.

In de eerste helft waren beide ploegen nog gelijkwaardig aan elkaar. WVHEDW had iets meer balbezit, maar de betere kansen waren voor Buitenveldert. Zakaria Madrane was in kansrijke positie echter besluiteloos, Oussama van Geene mikte met het hoofd te hoog en zowel Antonie de Puysselaar als Martin Campbell slaagde er bij het doorschieten van een lange bal met een matige poging niet in om de score te openen. “Niet echt onze manier van spelen”, zei Den Breejen, “maar daar dwong WVHEDW ons toe.”

20161015-wvhedw-buitenveldert-foto-jan-vonk-jon-van-der-donk

De thuisploeg kwam niet verder dan kopballen van Cees Smaal en Tjeerd Meijer die over het doel van Buitenveldert eindigden. In het begin van de tweede helft pakte WVHEDW het beter op. Een vrije trap op zo’n 25 meter werd door Mick van Moerkerk op knappe wijze binnen geschoten, al ging doelman Jon van der Donk ging niet helemaal vrijuit. De openingstreffer was het breekpunt in de wedstrijd, zo erkenden beide trainers.

Dat WVHEDW een paar minuten later de voorsprong verdubbelde via de ingevallen Akke Pennin, leek de beslissing te zijn in de wedstrijd. Vlak daarvoor werd een goed uitgespeelde aanval door Buitenveldert met Van Geene als eindstation niet verzilverd. Met een 2-0 achterstand konden de gasten het een periode niet meer bijbenen, omdat het tempo door WVHEDW werd opgeschroefd. Dit leverde een paar enorme mogelijkheden op voor de thuisploeg. Van Moerkerk schoot echter voorlangs en raakte de paal, waarna Ruben Loeve van dichtbij over een leeg doel schoot.

20161015-wvhedw-buitenveldert-foto-jan-vonk-jay-jay-beemsterboer-en-timo-boot

In de slotfase liet de promovendus zich weer in aanvallend opzicht zien. Een vrije trap van De Puysselaar vanaf de rand van het strafschopgebied werd op knappe wijze uit het doel gehouden door WVHEDW-sluitpost Mitchel Dijkstra en aanvoerder Bjorn Ouwehand kreeg de bal in een scrimmage tot twee keer toe niet tussen de palen. Doordat Buitenveldert meer risico nam, lag er ruimte voor WVHEDW in de tegenstoot toe te slaan. Pennin (hoog over) en Smaal (van dichtbij tegen de paal) verzuimden echter nog verandering te brengen in de eindstand.

20161015-wvhedw-buitenveldert-foto-jan-vonk-tjeerd-meijer-en-great-nyarko

Oostermeijer is niet bezorgd dat WVHEDW teveel kansen onbenut liet om Buitenveldert nog meer pijn te doen. “De winst is binnen en dat is het belangrijkst. Ik was tevreden over de teamprestatie en het aantal kansen dat we hebben gecreërd. Natuurlijk zou het iets meer opluchten als we er nog eentje bij maakten, maar ik maak me pas zorgen wanneer we ze niet meer creëren. Het is alleen jammer dat de concurrentie ook heeft gewonnen, de eerste periode is nu niet meer haalbaar.”

Den Breejen kon zich ondanks de teleurstelling neerleggen bij het resultaat. “WVHEDW was de tweede helft gewoon beter. De beste ploeg waar wij tot nu toe tegen gespeeld hebben. Een fysiek sterke ploeg die achterin geen ruimte weggeeft, hoewel wij in de eerste helft toch een paar grote kansen kregen. We wonnen te weinig duels en dan loop je grotendeels achter de feiten aan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Jan Vonk

Send this to a friend