Home / Algemeen / WVHEDW heeft na ruime zege op Marken alles weer in eigen hand

WVHEDW heeft na ruime zege op Marken alles weer in eigen hand

WVHEDW heeft in de titelstrijd in de zaterdag tweede klasse A geen fout gemaakt tegen Marken. De ploeg van Kees Oostermeijer had geen kind aan de winnaar van de tweede periode. Het werd op sportpark Middenmeer 6-0. De Amsterdammers profiteerden zo optimaal van de puntendeling tussen concurrenten BOL en ZOB.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam na zes minuten van de kant van Marken. Eerst moest Jordy Heimens redden op een inzet van Sebastiaan Peereboom en uit de daaropvolgende aanval later kon Mick Zwolle ternauwernood voorkomen dat Samir Moustafa kon uithalen. Ook WVHEDW liet zich een minuut later voor het eerst zien. Aanvoerder Ruben Loeve zag zijn kopbal voorlangs gaan.

WVHEDW had het in de beginfase niet makkelijk met Marken, dat vanuit een goede organisatie speelde. Ashraf Azzouz was twintig minuten voor rust na een goede actie in de zestien meter dichtbij een treffer, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Drie minuten later had de rechtsbuiten wel succes. Met een hard en laag schot in de benedenhoek liet hij Marken-doelman Peter Visser kansloos: 1-0.

Tien minuten voor rust verdubbelde de thuisploeg de score. Jordy Dijkhuizen gaf een mooie pass op Tjeerd Meijer, die goed het overzicht behield en Mick van Moerkerk in staat stelde om eenvoudig binnen te tikken: 2-0. Een minuut na de goal van Van Moerkerk had Marken de aansluitingstreffer kunnen maken. Moustafa zette Jeffrey Veerman vrij voor Heimens, maar de spits schoot te slap in waardoor Heimens kon pakken. Beide ploegen kregen voor de rust verder geen kansen waardoor WVHEDW met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken.

De thuisploeg begon uitstekend aan de tweede helft. Twee minuten na rust trok Azzouz vanaf links naar binnen en zette hij zijn ploeg met een prachtig afstandsschot in de kruising op 3-0. Vijf minuten later had Van Moerkerk de 4-0 op zijn schoen. Na een goede actie op links vergat hij echter een hoek uit te zoeken waardoor Visser kon redden. Na twintig minuten in de tweede helft kwam de 4-0 alsnog op het scorebord. Het was wederom Azzouz die met een vrije trap zijn hattrick maakte. Een minuut na de goal had Van Moerkerk voor eigen succes moeten gaan. De aanvaller legde echter af op Loeve waardoor de kans verloren ging.

Marken was de kluts even helemaal kwijt. Ruben Loeve ontsnapte aan buitenspel en gunde de bal aan Jordy Dijkhuizen, die simpel kon afronden: 5-0. Twintig minuten voor tijd kon Dijkhuizen opnieuw scoren, maar hij raakte ditmaal de bal verkeerd. Twee minuten later tekende Dijkhuizen wel voor zijn tweede van de middag door met een geplaatste bal raak te schieten. WVHEDW had nog twintig minuten de tijd om de score nog verder uit te breiden, maar de formatie van Oostermeijer kreeg geen grote kansen meer. Het gaf ook niets meer weg en zodoende stapten de Amsterdammers met een 6-0 overwinning van het veld.

Door het 1-1 gelijkspel bij de wedstrijd BOL – ZOB is de spanning nu om te snijden in de top van de ranglijst. WVHEDW gaat volgende week op bezoek bij ZOB. Bij winst van WVHEDW en BOL, dat tegen EDO speelt, volgt er een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Jan Vonk

Send this to a friend