WVHEDW te sterk voor promovendus Overbos

WV-HEDW heeft zich goed herpakt na de nederlaag vorige week tegen ZOB (0-1). Op bezoek in Hoofddorp was de ploeg van Martin Steenvoorden met 2-3 te sterk voor promovendus Overbos. “Een terechte overwinning, al hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, concludeerde Steenvoorden na afloop.

Het duurde een klein halfuur voordat de openingstreffer op het scorebord stond. Na een goede aanval wist Mick Wever de thuisploeg op voorsprong te zetten. Niet veel later kwam WV-HEDW terug via Dennis Darnley en nam het heft in handen. De gasten kwamen via Jesse Stroomberg op voorsprong, die na een gemiste strafschop van Ruben Loeve in de rebound iedereen te snel af was. Op slag van rust bepaalde Floris Reurts de tussenstand met een prachtige treffer op 1-3.

Vlak na rust maakte Overbos de aansluitingstreffer. Uit een verre inworp van Wimco Kras kopte Sander Stroo de 2-3 binnen. Dat was tevens ook de eindstand, na een paar kansen voor beide ploegen. “We hebben nog geprobeerd om terug te komen, maar we konden onszelf niet belonen met een gelijkmaker”, zei Overbos-trainer Stefan Teeken. “Misschien hadden we wel een punt verdiend, maar dat zou dan een bonuspunt zijn. We hebben prima gespeeld, maar het kwaliteitsverschil is groot. Daar moeten we reëel in zijn, op voorhand hadden we weinig kans.”

WV-HEDW-trainer Martin Steenvoorden kon na afloop tevreden zijn met het resultaat. “We hebben verdiend gewonnen, maar dat ging wel moeizaam. De score had hoger uit kunnen vallen. We kunnen het onszelf aanrekenen dat we veel kansen hebben gemist, al maakte ik me geen zorgen dat Overbos terug in de wedstrijd zou komen. En over de seizoensstart (zes punten uit drie wedstrijd) kunnen we tevreden zijn. We gaan rustig, stap voor stap, richting een plek bovenin de competitie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!