WVHEDW verslaat Argon op het moment dat het moet

Om niet verder uit het zicht van de veilige elfde plek te geraken, heeft zaterdag eersteklasser WVHEDW drie belangrijke punten bijgeschreven. De ploeg van Hans Schakel boekte een overtuigende 5-2 overwinning op Argon.

Het begint er haast op te lijken dat WVHEDW alleen kan winnen als er druk op staat. Hans Schakel bevestigde het met een kleine glimlach. Om niet verder achterop te raken, waren drie punten nodig. “Ik wil niet zeggen dat het onze laatste kans was, maar je komt wel in de situatie dat we dit soort wedstrijden moeten winnen”, zei de oefenmeester. “Alles zat even mee en dan komen onze kwaliteiten weer een keer goed tot uiting.”

Waar de Amsterdammers vorige week binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeken, was WVHEDW op eigen veld tegen middenmoter Argon juist extra scherp vanaf het begin. Tim Correia stelde Joost Heij na drie minuten in staat de score te openen en was halverwege de eerste helft zelf trefzeker voor de 2-0. Toen Heij vlak voor rust de 3-0 op het scorebord bracht, was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Argon gaf zich in de tweede helft nog niet gewonnen en deed via Yannick van Doorn iets terug: 3-1. “Je ziet dat we mentaal sterker worden en moeilijke fases kunnen overleven”, blikte Schakel terug. Door doelpunten van Damien de Vegt (weer als invaller belangrijk) en de derde van Heij werd het duel definitief in het slot gegooid. Vlak voor tijd bepaalde Argon-aanvaller Tim Steij (ex-Swift, Amstelveen en RODA’23) de eindstand op 5-2.

Inmiddels heeft WVHEDW uit de laatste vier duels zeven punten gebracht. De Amsterdammers staan nog altijd voorlaatste, al is de achterstand op de veilige elfde plek slechts twee punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk