WVHEDW verspeelt in slotminuut dure punten bij Buitenveldert

WVHEDW heeft in de derby met Buitenveldert dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Kees Oostermeijer leek met een 0-1 aan overwinning aan de haal te gaan, maar in de slotminuut ging het door een goal van invaller Conor Nuijens alsnog fout: 1-1.

In de openingsfase was het WVHEDW dat het initiatief nam en op zoek ging naar de openingstreffer. De bezoekers kwamen in het eerste kwartier echter niet verder dan twee afstandsschoten van Ruben Loeve en Ashraf Azzouz, die beiden ongevaarlijk waren. De eerste keer dat Buitenveldert in de buurt van het vijandelijke doel kwam, was het wel meteen gevaarlijk. Donny van de Pol omspeelde na een goede pass van Zakaria Madrane doelman Jordy Heimens, maar de hoek was te lastig waardoor de bal ruim voorlangs ging. Drie minuten later was ook WVHEDW voor het eerst gevaarlijk in de zestien meter van Buitenveldert. Mick van Moerkerk kon na een een-twee met Loeve alleen geen medespeler vinden.

Na een half uur kreeg Buitenveldert haar tweede mogelijkheid. Na een lage corner schoot Madrane naast. Aan de andere kant had ook Van Moerkerk een schietkans, maar hij zag zijn poging over gaan. WVHEDW bleef tot aan het rustsignaal de betere ploeg met het meeste balbezit. Het liep zich alleen vaak stuk op de defensie van de thuisploeg, waardoor de brilstand tot het rustsignaal op het scorebord bleef staan.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Azzouz zag zijn schot een meter naast gaan. Na tien minuten in de tweede helft brak Buitenveldert uit op de counter en zag Madrane zijn voorzet net over gaan. Twee minuten later moest Heimens handelend optreden op een schot van Michael Pereira.

Na twintig minuten in de tweede helft was het WVHEDW dat toesloeg. Van Moerkerk bediende met een voorzet Berend Schoute, die knap binnen kopte: 0-1. Acht minuten na de treffer van Schoute was het opnieuw Pereira die kon uithalen, maar ditmaal zag hij zijn schot over gaan. Vijf minuten voor tijd kreeg Azzouz een enorme kans om het duel in het slot te gooien. Op een voorzet van Van Moerkerk stuitte hij van dichtbij echter op Jules Oomen.

WVHEDW leek niet meer in de problemen te komen maar in de slotminuut verscheen invaller Conor Nuijens uit een inworp alleen voor Heimens. De invaller bleef rustig en liet de doelman met een lob kansloos. In de blessuretijd had verdediger Dennis Darnley nog twee keer de kans om WVHEDW alsnog aan de zege te helpen. Eerst kon hij uit de kluts de bal niet binnen werken en vervolgens was zijn schot te slap om Oomen te verschalken.

Door het puntverlies lijkt het kampioenschap nu ver weg voor de Amsterdammers. De achterstand op koploper BOL, dat op bezoek bij OSV won, bedraagt nu vier punten. Buitenveldert blijft door het gelijkspel goed meedoen in de derde periode. De promovendus kan door het gunstige programma wellicht nog voor een verrassing zorgen aan het einde van het seizoen.

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.