WVHEDW verspeelt voorsprong bij Zwaluwen ’30

Het wordt voor WV-HEDW nu wel erg lastig om zich direct veilig te spelen in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van Kees Oostermeijer zag door een 2-2 gelijkspel bij Zwaluwen ’30 de achterstand op de veilige tiende plek oplopen tot zes punten. In Hoorn verspeelden de Amsterdammers een knappe 0-2 voorsprong na twee treffers van Mick van Moerkerk.

“Dit is echt onvoorstelbaar, waren de duidelijke woorden van Van Moerkerk na afloop. Hij kon het nog steeds niet geloven. “Je weet dat Zwaluwen een betere ploeg heeft en dus ook nog een doelpunt kan maken, maar zo’n voorsprong mag je niet weggeven. We hadden de punten binnen moeten slepen. Dit is een beetje tekenend voor het hele seizoen: alles zit even tegen.

Halverwege de eerste helft opende Van Moerkerk de score in Hoorn. Op aangeven van Richard Lynch kon hij de 0-1 binnen tikken. Op slag van rust verdubbelde de aanvaller zelfs de voorsprong uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. “Halverwege met 0-2 voor bij Zwaluwen, dat is niet slecht. Daar hadden we het in de rust ook al over, maar helaas was het niet genoeg.”

Er weinig aan de hand voor de Amsterdammers die met een verrassende 0-2 voorsprong de kleedkamers op konden zoeken voor de rust. Ook in de tweede helft kreeg WV-HEDW twee goede mogelijkheden, maar een vrije trap van Ruben Loeve ging net over het doel van de thuisploeg en het schot van Berend Schoute eindigde aan de verkeerde kant van de paal.

Zwaluwen ’30 koos er in de slotfase voor om alles-of-niets te spelen en dit was meteen succesvol voor de thuisploeg. Eerst werd een doelpunt nog afgekeurd wegens buitenspel, maar met nog zes minuten op de klok had doelman Jordy Heimens geen antwoord op de aansluitingstreffer van Kevin Grent: 1-2.

WV-HEDW probeerde de zege over de streep te trekken, maar het was Zwaluwen ’30 dat diep in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte kwam. In de kluts werd de bal ongelukkig op een presenteerblaadje geserveerd voor aanvoerder Niels Joren, die het vonnis velde en daarmee voorkwam dat de Amsterdammers hun eerste competitiezege van 2016 zouden boeken.

Ondanks het gelijkspel lijkt direct lijfsbehoud een erg lastig verhaal voor WV-HEDW. De achterstand op nummer tien Vitesse Delft bedraagt zes punten, met nog twee wedstrijden (tegen CSW en Alexandria ’66) te gaan. “We zijn nog niet dood, maar weten dat het wel erg lastig zal worden. Direct lijfsbehoud is bijna onmogelijk, dan wordt het dus de nacompetitie. Dat maakt mij niet uit, we doen er alles aan om erin te blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Archieffoto boven: Jan Vonk