WVHEDW wacht lastige klus voor handhaving na nederlaag bij RCL

Door een 2-0 nederlaag op bezoek bij RCL wordt het voor WVHEDW een lastige opgave om zich via de nacompetitie te handhaven in de zaterdag eerste klasse. In Leiderdorp verloor de ploeg van Kees Oostermeijer terecht van de tweedeklasser en zal het zaterdag op eigen veld aan de bak moeten om de volgende ronde te bereiken.

Vooral het eerste half uur viel behoorlijk tegen bij de Amsterdammers. Toch kreeg WV-HEDW binnen een minuut al een enorme mogelijkheid om de voorsprong te openen. Lennart Bril speelde deze kans echter onzorgvuldig uit. Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant in het net, achter doelman Matthijs Kuiper. Op aangeven van Nick van Bemmel opende Tommy Sinteur de score voor de thuisploeg: 1-0.

_K1_2356

WV-HEDW leek te schrikken van de agressiviteit van RCL, dat in de eerste dertig minuten volle bak speelde. De Amsterdammers moesten een aantal spelers missen vanwege verplichtingen elders en waren veel te slap aan de wedstrijd begonnen. Pas na een half uur, toen Oostermeijer ingreep door aanvoerder Ruben Loeve in het veld te brengen voor meer dreiging, begon het een klein beetje te lopen. Op dat moment was de achterstand echter al verdubbeld door een bekeken schuiver van Ruben Leugering: 2-0.

De gasten hadden vervolgens meer balbezit, maar echte kansen bleven uit. Daarnaast werd WV-HEDW een strafschop ontnomen bij een overtreding op Bril. De aanvallende druk leverde nog geen grote kansen op en bracht wel risico’s met zich mee. WV-HEDW ontsnapte zelfs aan de 3-0 vlak voor rust, wat funest zou zijn voor de Amsterdamse kansen op lijfsbehoud.

_K1_2390

In de tweede helft nam de druk van RCL af en liep de thuisploeg in de laatste twintig minuten zelfs op het tandvlees om de 2-0 voorsprong over de streep te trekken. WV-HEDW ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het zat de gasten niet mee bij pogingen van Loeve, Bril en Cees Smaal.

Door de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd wordt het voor de Amsterdammers een lastige opgave om zaterdag de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. De achterstand zal moeten worden weggepoetst en mocht WV-HEDW het halen, dan wachten daarna nog twee rondes voordat lijfsbehoud veilig gesteld kan worden.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.