Mick van Moerkerk zet WVHEDW van dichtbij op een 1-0 voorsprong tegen Hellas Sport.

WVHEDW werkt aan doelsaldo tegen hekkensluiter Hellas Sport

WV-HEDW heeft zonder al te veel problemen weten af te rekenen met Hellas Sport. De ploeg van Martin Steenvoorden was in de eerste helft uiterst effectief tegen de hekkensluiter, waardoor de tweede helft slechts een formaliteit was. Uiteindelijk werd met 6-0 gewonnen, waar topscorer Ruben Loeve met drie doelpunten het grootste aandeel in had.

Het duurde slechts anderhalve minuut voordat de ban gebroken was. WV-HEDW wist te profiteren van slordig uitverdedigen van Hellas Sport en een lage voorzet van Ruben Loeve werd van dichtbij binnen gelopen door Mick van Moerkerk: 1-0. Toch wisten de gasten zich te herpakken van de vroege tegentreffer en kregen enkele mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De grootste kans was voor Dilshan Fong Tin Joen, maar zijn vrije trap eindigde op de vuisten van WV-doelman Jordy Heimens.

Ruben Loeve

Net toen Hellas Sport beter in de wedstrijd kwam, sloeg WV-HEDW toe. Ruben Loeve draaide zich na een klein half uur knap weg van zijn directe tegenstander, kreeg alle tijd en ruimte om naar binnen te komen en in de korte hoek de 2-0 binnen te schieten. Na die treffer ging het hard voor de thuisploeg. Drie minuten later maakte Loeve zijn tweede van de middag door een lange bal van Guus Tennekes goed te controleren, te draaien en Hellas Sport-doelman Lesley Dissel kansloos te laten met een schuiver in de verre hoek (3-0).

Alles lukte bij de thuisploeg en de score werd al snel uitgebreid. Uiteindelijk stopte de teller op vijf doelpunten. Nadat Mick van Moerkerk recht op doelman Dissel schoot, was de rebound een prooi voor Tennekes (4-0) en tikte aanvoerder Dennis Darnley de bal in een druk strafschopgebied van dichtbij binnen (5-0). WV-HEDW had zelfs nog meer kansen om nog voor rust hard uit te halen, maar Jesse Stroomberg kwam twee keer niet tot scoren.

Dennis Darnley

Met een 5-0 ruststand kon de tweede helft schriftelijk worden afgedaan. Maar Hellas Sport probeerde nog iets terug te doen en kreeg hiervoor alle ruimte van een slordig WV-HEDW. Rocky Korssen kreeg een goede kans op een eretreffer, maar hij stuitte tot tweemaal toe op Jordy Heimens. Naarmate de tweede helft vorderde, zette Hellas Sport de thuisploeg steeds meer onder druk. Tot grote kansen leidde dit niet, een rollertje van Fong Tin Joen hobbelde slechts naast.

Tien minuten voor tijd gooide WV-HEDW de wedstrijd definitief in het slot. Ruben Loeve wist een mooie voorzet van invaller Floris Reurts op zijn pantoffel te nemen en bepaalde de eindstand met een knappe volley op 6-0. Net zoals vorig seizoen had WV-HEDW in het begin van de competitie moeite met scoren, maar de wedstrijd tegen hekkensluiter Hellas Sport werd aangegrepen om aan het doelsaldo te werken. Door de overwinning stijgen de Amsterdammers naar de tweede plaats, op één punt achter koploper AMVJ.

WVHEDW - Hellas Sport

Martin Steenvoorden was na afloop zeer tevreden over de ruime overwinning. “De eerste helft hebben we het uitstekend gedaan. We hebben vaak moeite met scoren, maar dat ons nu aan de lopende band. Dat hebben we zelf afgedwongen. We waren gretig en sloegen op de juiste momenten toe. Toch een compliment voor Hellas Sport, dat in de tweede helft met een 5-0 achterstand gewoon bleef voetballen. Maar dat kwam ook omdat wij na rust heel slordig waren. Gelukkig wisten we nog wel de nul te houden en de wedstrijd met een prachtige 6-0 te beslissen.”

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)