WVHEDW wint felle strijd van AFC

WVHEDW heeft vandaag in een zeer felle strijd gewonnen van stadsgenoot AFC. Na het laatste fluitsignaal stond er 4-2 op het bord. Tien minuten daarvoor was dit nog 1-2. AFC eindigde de wedstrijd met negen man. WVHEDW ging er uiteindelijk dus weer met de winst vandoor, iets dat geen toeval meer lijkt. De koppositie werd weer verstevigd en met het gelijkspel van Aalsmeer vandaag, is het AMVJ dat met een winstpartij vanmiddag nog als enige de aansluiting houdt.

AFC was naar WVHEDW gekomen om de huid duur te verkopen en dat bleek vanaf het begin. Veel strijd en veel overtredingen op een veld dat wel was goedgekeurd, maar naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter werd. AFC verdedigde sterk. WVHEDW kreeg toch de beste kans, toen Djoere de Jong de binnenkant van de paal raakte. De bal kwam echter terug het veld in. In de 28e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Gijs Roodbeen van AFC zag dat de keeper van WVHEDW voor zijn doel stond en probeerde het vanaf bijna 40 meter. De bal paste precies en met deze fraaie goal nam AFC de leiding. WVHEDW drong daarna wel aan, maar tot heel veel kansen leidde dit niet. Aan AFC kant bleek Ben van Kessel als buitenspeler echt een plaaggeest voor de WVHEDW verdediging, die dus zeer alert moest blijven. Bij rust nog steeds 0-1 voor AFC.

Na rust werd het spektakel met alles erop en eraan. Djoere de Jong maakte eerst de gelijkmaker, toen hij een terug gekopte voorzet zelf inkopte. 1-1. AFC raakte geïrriteerd en met name Thomas Rijsman reageerde dit af met een harde overtreding op zijn tegenstander. Met direct rood mocht hij vertrekken. Met een WVHEDW dat beter werd, leek het gedaan voor AFC. Maar opnieuw Gijs Roodbeen gooide roet in het eten. Hij schatte een afgevallen bal goed in en stifte de bal over alles en iedereen heen. Ook deze paste precies en met deze 1-2 was het de vraag of AFC dan toch ging stunten. Martin Steenvoorden van WVHEDW zette in de persoon van Rob van Bunderen een extra aanvaller erbij. Het was echter basisspits Djoere de Jong die het vonnis velde. In de 82ste en 89steminuut draaide hij met twee doelpunten de wedstrijd om van 1-2 naar 3-2. AFC was verslagen en ook Flip de Jong mocht voortijdig gaan douchen, na weer een harde overtreding die direct rood betekende. Tegen de negen man van AFC was het Robbert Stuut van WVHEDW die met een fraaie vrije trap over de keeper de eindstand bepaalde. 4-2. Een zwaar bevochten overwinning van WVHEDW tegen een strijdend AFC. Opvallend verschijnsel was nog de 20 jarige, goed leidende scheidsrechter, Benjamin Selier, een Amsterdams talent op weg naar de top.

Volgende week het treffen tussen WVHEDW en Aalsmeer. Bij een overwinning van WVHEDW wordt ook van deze concurrent ver afstand genomen. Met daarnaast het treffen tussen AMVJ en DVVA zal de stand bovenaan in de winterstop wel eens dichtbij de eindstand kunnen komen te liggen.