WVHEDW wint opnieuw ruim bij BOL en bekert door

Uitwedstrijden bij BOL liggen WV-HEDW wel. Na de 1-8 zege van drie seizoenen geleden en de 1-5 in vorig voetbaljaar, gingen de Amsterdammers vanmiddag wederom met 1-5 winnend het veld af. Voor de pauze was de boel qua score nog in evenwicht. In het tweede bedrijf liep de formatie van trainer Kees Oostermeijer uit naar een grote marge. Door de winst bereikt de zaterdag eersteklasser de laatste 32 van de KNVB-districtsbeker.

21112015 BOL WVHEDW 1 Ronald Nijssen

Het was tot 12.00 uur niet duidelijk of het bekertreffen door zou gaan. Het hoofdveld was na herkeuring nog steeds afgekeurd. Uiteindelijk konden beide teams uitwijken naar een bijveld en mocht WV-HEDW de reis maken naar Broek op Langedijk. Na een minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Parijs, lieten de gasten meteen zien wie de baas was. WV-HEDW had het balbezit, bepaalde het spel en BOL liep achter de feiten aan. Het leidde in het eerste half uur tot een aantal kansen, waarvan een bal op de paal van Lennart Bril het gevaarlijkst was.

Mick van Moerkerk had naast zijn verjaardag even later weer wat te vieren. Uit een voorzet van Ashraf Azzouz opende de vleugelspeler de score: 0-1. Lang kon WV-HEDW echter niet genieten van de voorsprong. Uit een counter kwam BOL via een treffer van Steven Glas al snel langszij. “Dit was even een domper. We stonden verkeerd bij dit doelpunt. Maar ik heb vanmiddag nooit gedacht aan een foute afloop. We waren veruit de bovenliggende partij en gaven bijna niets weg”, blikte Oostermeijer terug.

21112015 BOL WVHEDW 2 Ronald Nijssen

Het liep ook allemaal goed af voor WV-HEDW. Het duurde wel tot minuut 63 voordat Floris Reurts de ban doorbrak. Op aangeven van Van Moerkerk kopte de aanvaller raak. BOL hoopte nog wel op een gelijkmaker, maar kwam na de 1-2 niet verder dan een paar gevaarlijke corners. In de laatste tien minuten liepen de bezoekers uit naar een ruime zege. Azzouz zorgde met een schitterende treffer vanaf een meter of veertig voor de 1-3. Cees Smaal nam de 1-4 voor zijn rekening en Bril liep uit voorbereidend werk van Jesse Stroomberg de 1-5 binnen.

Door de zege mag WV-HEDW een ronde verder bekeren. Oostermeijer: “Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel en de winst, maar we weten waar het belang is: volgende week uit tegen Alexandria’66 voor de competitie. De beker blijft bijzaak.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Ronald Nijsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)