WVHEDW zakt weg na nederlaag tegen Haaglandia

WVHEDW heeft in de eerste klasse B een 2-1 nederlaag geleden tegen Haaglandia. Door de verliespartij in Rijswijk zakt de ploeg van Martin Steenvoorden naar de negende plaats.

Net als WV promoveerde Haaglandia vorig seizoen naar de eerste klasser. De ploeg van Maurizo Ceccucci passeerde daar door de Amsterdammers op de ranglijst. Martin Steenvoorden kon niet beschikken over over central verdediger Robert Stuut die met een blessure aan de kant moest blijven.

De eerste fase was voor de gastheren die vaak veel ruimte kregen, maar niet snel tot een schot op doel kwamen. Pas na een kwartier liet WV wat zien met een goede aanval waaruit Jermaine Fitz James doelman Van Sprang tot ingrijpen dwong. Het was aan WV keeper Ramon Freriks te danken dat de thuisploeg, na een fout van Sander Driehuis, niet op voorsprong kwam.

De Amsterdammers waren zeker niet de mindere in het eerste bedrijf. Floris Dokkum schoot over, Fitz James zag zijn inzet tot corner verwerkt worden die vervolgens door Driehuis over geschoten werd. Ook Jesse Stroomberg was nog gevaarlijk.

yyre
Foto Frans de Best: Virgil Tjin Asjoe legt aan voor de beslissende 2-1

Vlak voor rust moest Simon Admiraal ingrijpen. Hij vloerde Bouyaouzan op de achterlijn en scheidsrechter Van Oort kon niet anders dan naar de stip wijzen. Van der Straaten schoot binnen (1-0). Haaglandia had daarna nog verder uit kunnen lopen maar Hennep schoot van dichtbij in de handen van Freriks. Toch viel, in de korte voor rust, nog de gelijkmaker. Een corner van Dokkum werd door Driehuis ingekopt en in de rebound was het Fitz James die scoorde.

Armin Harfach in duel met Ruben Loeve
Foto Frans de Best: Armin Harfach in duel met Ruben Loeve

Na de hervatting was de eerste grote kans voor Fitz James, die de doelman al voorbij was, maar de bal naast zag gaan. Driehuis moest met een blessure aan het hoofd het veld verlaten en werd vervangen door debutant Willem Kiel. Ondanks het gemis van zijn kopkracht bleef WV gevaarlijk. Stoormberg kopte een voorzet van Reinder Berfelo in de handen van de keeper.

De beslissing viel uiteindelijk toen Bouke Timmer Tjin Asjoe naar binnnen liet draaien.  Freriks verkeek zich, door de stuit, op zijn inzet van zo’n twintig meter en het was 2-1. Met nog een half uur te gaan was er nog voldoende tijd om de stand weer gelijk te trekken. Maar WV ging na de achterstand niet beter spelen en vooral het middenveld verzuimde.

gfhfd
Foto Frans de Best: Rachid Bouayaouzan (l)

Ruben Loeve had misschien nog een starfschop moeten krijgen. De middenvelder werd binnen de zestienmeter geblokt maar Van Oort zag er niets in. In de resterende tijd ging zelfs doelman Freriks mee naar voren om de gelijkmaker te foreceren. Na balverlies voor de Amsterdammers wa het WV doel leeg. Twee spelers van Haaglandia gingen op ene leeg doel af maar verzuimden te scoren zodat de nederlaag beperkt bleef tot 2-1.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Met dank aan: Andre Lopes Diaz

Foto’s  Frans de Best (Haaglanden Voetbal)

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)