WVHEDW zit in de hoek waar de klappen vallen

Zaterdag eersteklasser WV-HEDW wacht nog altijd op de eerste competitiezege in 2016. Na vijf achtereenvolgende gelijke spelen leed de ploeg van Kees Oostermeijer nu tegen concurrent Volendam de derde nederlaag op rij: 0-2, waardoor de degradatiestreep dichterbij is gekomen.

In de heenwedstrijd boekte WV-HEDW nog een sensationele 4-5 zege nadat het zich met tien man knap terugvocht van een achterstand. Ook vandaag eindigden de Amsterdammers met tien man (Sander Aznar Martinez moest twintig minuten voor tijd met rood vertrekken, red.), maar het was alles behalve een sensationele wedstrijd.

De eerste helft kenmerkte zich voornamelijk door slordigheden. Beide ploegen hadden moeite om grip te krijgen op de wedstrijd en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Bij WV-HEDW was de aanname rond het strafschopgebied telkens onzuiver, voor Volendam lag het aan de afwerking. De gasten kregen de grootste kans van de eerste helft toen Jan Visscher rond de stip kon aanleggen, maar hoog over schoot.

Tjeerd Meijer

Een kwartier na rust werd de score wel geopend. Terwijl WV-HEDW zich bekommerde om Sander Aznar Martinez, die na een duel met last van zijn nek op de grond bleef liggen, kon de vers ingevallen Nick Tuyp met een lastig schot Volendam op een 0-1 voorsprong zetten. Het ongeloof was groot bij de thuisploeg, enkele spelers probeerden scheidsrechter Calvert nog om te praten, maar de arbiter keurde de treffer goed.

In de zoektocht op de gelijkmaker kwam er ruimte vrij voor Volendam om in de tegenaanval toe te slaan. Eén zo’n tegenaanval werd door Aznar Martinez tegengehouden, maar omdat hij de doorgebroken Jaap Molenaar aan zijn shirt vasthield, moest de verdediger van de Amsterdammers met een rode kaart het veld verlaten.

Met een man minder waren er toch kansen voor WV-HEDW. Twee keer was Ruben Loeve de aangever, maar zijn voorzetten konden door zowel Berend Schoute als Richard Lynch niet tot doelpunt worden verwerkt. De beslissing viel tien minuten tijd uiteindelijk aan de andere kant. Tot grote ontsteltenis van Oostermeijer versierde Molenaar een vrije trap voor Volendam op de rang van het strafschopgebied, die door Bart Jonkerman over de muur in het doel werd geschoten: 0-2. “Je had je huiswerk moeten doen scheids,” riep Oostermeijer meteen boos over het veld. “Hij zit op schwalbe..”

Mick van Moerkerk

De wedstrijd zat in het slot en wat de thuisploeg ook probeerde, de aansluitingstreffer viel niet. Ook niet toen Dennis Darnley, al drie keer dit kalenderjaar de reddende engel, het doelman Sander Binken met een halve omhaal nog behoorlijk lastig maakte. De 0-2 bleef op het scorebord staan, waardoor WV-HEDW met de derde nederlaag op rij de degradatiestreep dichterbij ziet komen.

“Ik heb tegen de jongens gezegd dat we hier nu wel samen uit moeten komen”, aldus een teleurgestelde Oostermeijer. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Aan de werklust ligt het niet, maar het is wat onfortuinlijk allemaal. Ik blijf het wedstrijd voor wedstrijd bekijken en ga er niet hele berekeningen op loslaten wat de stand betreft. Volgende week lekker naar Nootdorp toe, op zoek naar onze eerste competitiezege dit jaar.”

Volendam is de Amsterdammers nu tot op één punt genaderd. Alexandria ’66 is na de 10-0 nederlaag tegen ’s Gravenzande al gedegradeerd, wat betekent dat er nog één rechtstreekse degradatieplek overblijft. WV-HEDW staat momenteel elfde, maar de achterstand op de veilige tiende plek (nu Vitesse Delft) bedraagt slechts een punt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)