Yasin Poyraz breekt na 473 doelpuntloze minuten de ban voor Legmeervogels

Na vier wedstrijden (drie bekerduels en eentje in de competitie) is Legmeervogels er eindelijk in geslaagd om het net te vinden. Yasin Poyraz bevrijdde de zondag eersteklasser van het doelpuntenprobleem dat langzaam ontstond in Uithoorn. De aanvaller maakte er direct twee, om Legmeervogels op bezoek bij AFC’34 aan een 1-2 overwinning te helpen.

Nadat Legmeervogels in de 25ste minuut op een 1-0 achterstand kwam door een kopbal van Brian-Paul Tesselaar, leek de Uithoorners opnieuw een lastige middag te wachten te staan. Voor die tegentreffer was Puck Postma twee keer dicht bij de 0-1, alleen vond hij beide keren doelman Mike Wesselink op zijn pad. Toch wisten de bezoekers vrij snel na de 1-0 de stand gelijk te trekken. Een voorzet van de goed doorzettende Yorick van der Deijl kwam via Postma bij Yasin Poyraz die de trekker overhaalde: 1-1.

De treffer van Poyraz was de eerste voor Legmeervogels dit seizoen, na 479 minuten voetbal. Een paar minuten later had het zomaar 1-2 kunnen worden als Noud Schartman de bal tussen de palen had gekopt. Uit een hoekschop mikte hij rakelings naast. In de tweede helft was zijn verdedigende kompaan Mitchell Verschut ook dicht bij een treffer, maar Verschut kopte uit een vrije trap van Rodney Smorenberg naast.

Na ruim een uur spelen kwamen de Uithoorners alsnog aan de leiding. Een schot van Poyraz vanaf 25 meter was Wesselink te machtig. Een paar minuten later had Jordan de Jong, afgelopen zomer overgekomen van AFC’34, de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij verzuimde zijn oude club pijn te doen. Ook Martijn Tjon-A-Njoek vergat het duel vroegtijdig op slot te gooien. Nadat hij in het strafschopgebied werd neergelegd, ging de aanvaller zelf achter de bal staan. Zijn penalty werd gekeerd door Wesselink, al kwam de 1-2 overwinning niet meer in gevaar.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.