Yasin Poyraz (Legmeervogels): “Mijn doel blijft profvoetballer te worden”

Na een minder jaar bij JOS/Watergraafsmeer lijkt Yasin Poyraz de vorm te pakken te hebben bij zijn nieuwe club Legmeervogels. Met drie doelpunten in de eerste twee wedstrijden heeft de 21-jarige vleugelaanvaller direct zijn waarde bewezen.

“Ik zit lekker in mijn vel en heb het vertrouwen van de trainer (Michel Nok, red.) gekregen”, zegt Poyraz. “In het begin was het een beetje puzzelen hoe het team in elkaar zat. Als ik niet scoor, begin ik aan mezelf te twijfelen. Nu heb ik de vorm te pakken en ben ik belangrijk geweest met mijn doelpunten.”

In Uithoorn krijgt hij het vertrouwen, iets wat zeer belangrijk is voor de aanvaller. Het overtuigde hem ook om naar de zondag eersteklasser te gaan. “Tijdens de trainingen moet de trainer gewoon vertellen wat er beter moet en dat recht in mijn gezicht zeggen. Dat miste ik vorig seizoen bij JOS. Als je nu goed traint en je inzet, wordt dat beloond met speelminuten.”

Poyraz krijgt zichtbaar vleugels van het vertrouwen. Hij durft zelfs in te zetten op hogere doelen. “Ik wil een goed aandeel hebben in het elftal en ervaring opdoen. Mijn doel blijft nog altijd om profvoetballer te worden. Stap voor stap hogerop komen.” De eerste stap is presteren met Legmeervogels. “De verwachting is dat wij bovenin meedraaien dit seizoen. Dat heeft de trainer ook uitgesproken. We zullen ons best doen om kampioen te worden.”

De aanvaller moest in het begin nog wennen aan zijn overstap naar zijn nieuwe club, waar hij overigens niet de enige nieuwkomer was. “Je zit met allemaal nieuwe jongens in een team, dan moet je toch even kijken hoe iedereen is. We hebben een leuke ploeg. Het zijn allemaal aardige jongens en er hangt een leuke sfeer. We strijden allemaal voor elkaar om samen elke week drie punten te pakken.”

Verslag: Roy Baltus
Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!