Home / slideshow / Ye verlaat SDZ na dertien jaar voor avontuur bij Pancratius
Emilio Ye

Ye verlaat SDZ na dertien jaar voor avontuur bij Pancratius

Emilio Ye gaat SDZ na dertien jaar trouwe dienst verlaten. Het kind van de club heeft het gevoel toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en besloot daarom over te stappen naar Pancratius. Met de Badhoevedorpse vereniging strijdt hij volgend seizoen voor promotie naar de eerste klasse.

Jongen van de club

Ye kwam op twaalfjarige leeftijd bij de Amsterdamse club terecht, waar hij in de D-categorie begon. Pas jaren later, toen hij in de B-categorie speelde, werd hij in de selectie geplaatst. Toen ging het snel met Ye, want hij maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de zondagselectie. Daar maakte hij geweldige jaren mee, want hij zag het team in een paar jaar tijd van de vierde naar eerste klasse promoveren.

“Mijn vertrek was een ingewikkelde beslissing, omdat ik een jongen van de club ben. Ik ben bij SDZ drie keer op een rij kampioen geworden en was altijd een vaste waarde”, vertelt Ye. Desondanks vond hij het tijd dat hij een nieuwe uitdaging tegemoet ging. “Dit seizoen heb ik minder minuten gemaakt dan normaal, terwijl ik natuurlijk gewoon wil spelen. Nadat ik een goed gesprek had met de trainer van Pancratius (Danny Hijzelendoorn, red.), kwamen we tot de conclusie dat dit een goede stap was. Gedurende het gesprek waren we het met elkaar eens en konden we elkaar vinden in de voetbalvisie.”

Oude bekenden

Bij Pancratius komt Ye een hoop oude bekenden tegen. Niet alleen maakte SDZ’er Mariano Olf al eerder dezelfde stap, ook heeft hij een aantal vrienden bij Pancratius voetballen. “De club is gelijk aan SDZ en wil de komende jaren graag hogerop. Volgend seizoen maakt Pancratius opnieuw kans op promotie naar de eerste klasse, wat mij natuurlijk onwijs motiveert. Als je heel lang bij dezelfde club zit, is het lekker om op een bepaald moment een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Pancratius heeft bij de KNVB nog wel het verzoek liggen om te promoveren, waardoor de club eventueel na de zomer al in de eerste klasse speelt. Zo niet, dan wil Ye alles eraan doen om met zijn nieuwe club alsnog te promoveren. “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en kampioen worden. Dan ben ik beslist tevreden”, aldus Ye.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Pancratius versterkt zich defensief met binnenhalen Mariano Olf