Yilmaz bezorg Swift een punt tegen NSC Nijkerk

Swift moest zaterdagmiddag genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen promovendus NSC Nijkerk. Dat de promovendus een lastige ploeg is, wist Swift al. In oktober werd in Nijkerk met maar liefst 5-0 verloren.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B Zaterdag

Ook in Amsterdam leek het er even op dat het richting zo’n uitslag zou gaan. Al na een minuut of vijf stond er een 0-2 voor NSC op het scorebord. Yordi Grovenstein maakte beide treffers voor de bezoekers. Maar Swift wist snel terug te komen in de wedstrijd. Meteen toen er wat ruimte werd gegeven, was het raak voor Fidel Yilmaz. Voor rust hadden er meer goals kunnen vallen, maar dat gebeurde niet.

Na rust gingen de Amsterdammers op jacht naar de 2-2 en die viel na een uur spelen. Opnieuw was het Yilmaz die wist te scoren voor Swift. NSC leek het een beetje kwijt, maar uiteindelijk volgde een open strijd waarin beide ploegen voor de winst gingen. Gescoord werd er echter niet meer. Door de nederlaag van vorige week en het gelijkspel dit weekend, is Swift wat afgehaakt bij de kopposities. Het gat met koploper Staphorst bedraagt nu 7 punten.

Volgende week gaat Swift op bezoek bij Putten, dat op 26 oktober haar laatste overwinning boekte. Het lijkt dan ook de ideale wedstrijd voor Swift om het 110-jarig bestaan een extra feestelijk tintje te geven.