Home / Algemeen / Younes Makraou (Lebo) gaat op veld verder bij DWS

Younes Makraou (Lebo) gaat op veld verder bij DWS

Younes Makraou is volgend seizoen toch te bewonderen op de Amsterdamse (gras)velden. Even leek het erop alsof de aanvaller het veldvoetbal zou laten voor wat het was. De behendige aanvaller heeft gekozen voor een avontuur bij de kersverse zondag derdeklasser DWS. Hij was vorig seizoen nog actief voor ZSGOWMS.

”De overschrijving naar DWS was voor de deadline van 16 juni al rond. Maar ik heb daarna nog even getwijfeld of ik überhaupt nog wel door wilde gaan op het veld”, aldus Makraou. ”Uiteindelijk ben ik door Richard Smith (voorzitter DWS red.) overgehaald. Hij is heel ambitieus en wil van DWS weer een van de beste verenigingen van Amsterdam maken. Met het team wat we hebben willen we binnen twee jaar promoveren. Het is ook mijn intentie om minimaal twee jaar te blijven.”

Makraou is tevens op hoog niveau actief in het zaalvoetbal. Hij werd dit jaar voor het eerst in de historie kampioen van de Eredivisie met het Amsterdamse ASV Lebo. Om die reden mag hij met die club Europa in. Tussen 16 en 23 augustus werkt Lebo in het Oostenrijkse Wenen de kwalificatieronde af van de UEFA Futsal Cup. Makraou en zijn ploeggenoten treffen in deze ronde SC Kaiserebersdorf (Oostenrijk), FC Cosmos (Estland) en IFK Goteberg (Zweden). Alleen bij groepswinst plaatst Lebo zich voor het hoofdtoernooi.

”Ondanks dat we onze tegenstanders niet goed kennen denk ik dat we een goede kans maken om de volgende ronde te bereiken”, zegt een zelfverzekerde Makraou. ”We zijn druk bezig om de sterke en zwakke punten van deze ploegen in kaart te brengen. Het zijn geen zaalvoetballanden waar deze clubs vandaan komen. In het hoofdtoernooi krijg je pas te maken met gearriveerde tegenstanders. Wij zijn in ieder geval keihard aan het trainen om ons voor te bereiden op dit mooie begin van het seizoen.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)