Younes Makraou loodst AGB met hattrick voorbij LSVV

Na enkele weken minder te hebben gepresteerd, heeft Younes Makraou tegen LSVV een hoofdrol voor zichzelf opgeëist. De aanvaller bezorgde AGB met een hattrick een 3-1 overwinning, waardoor de Amsterdammers naar de zesde plek zijn geklommen in de zondag eerste klasse A.

“Het werd wel tijd tijd”, zei trainer Imdat Ilguy over de prestatie van Makraou, die de afgelopen periode een tijdje droog stond. In de tweede helft kreeg de buitenspeler alle vrijheid en wist de Langedijkse defensie geen raad met hem. Dat AGB de bezoekers zou kunnen verslaan, had Ilguy ook voorspeld in de rust. “Ik zei: als wij scoren, gaan we eroverheen.”

Het keerpunt in de wedstrijd was het moment dat doelman Selattin Dagasan vlak na de theepauze een penalty van Kai Botman pakte. “Je zag de koppies bij LSVV hangen, terwijl wij een bepaalde boost en extra motivatie kregen. Wij scoorden ook vrij snel. LSVV moest daarna komen, waardoor we in de omschakeling heel veel ruimte kregen.”

Vlak na de gemiste strafschop opende Makraou de score door zijn directe tegenstander uit te kappen en keurig raak te schieten. De 2-0 was de mooiste van de middag. Door een prachtige trap van Arsenio Dihalu kwam Makraou voor doelman Dave Stet te staan, die hij kansloos liet met een fraai wippertje. LSVV deed vervolgens iets terug via Remco Reinhard, maar daar bleef het bij. In de blessuretijd voltooide Makraou zijn hattrick na een goed overstapje van Rahim Abdul.

Twee weken geleden stond AGB nog in de gevarenzone, door de tweede zege op rij zijn de Amsterdammers nu de nummers zes van de ranglijst. Ilguy rekent zichzelf allerminst rijk. “Het is nog steeds heel spannend. Je kan niet zeggen: we staan zesde, dus kunnen lekker achterover leunen. Het staat allemaal erg dicht bij elkaar.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.