Home / Algemeen / Younes Makraou (ZSGOWMS): “We gaan voor het kampioenschap”
Foto Jeroen de Kock

Younes Makraou (ZSGOWMS): “We gaan voor het kampioenschap”

ZSGOWMS neemt het aanstaande zondag thuis op tegen Pancratius en kan in deze wedstrijd de eerste periodetitel pakken. De koploper van de zondag tweede klasse B heeft een punt voorsprong op Legmeervogels en een overwinning is dus noodzakelijk. Younes Makraou is de laatste weken één van de belangrijke spelers in de formatie van trainer Rob Rijnink en hij kijkt uit naar zondag.

Makraou vindt dat ZSGOWMS op dit moment verdiend bovenaan staat. “We worden steeds meer een team en hebben een selectie met veel kwaliteit. Daarnaast hebben we ook de nodige ervaring in de ploeg en dat is ook belangrijk in deze tweede klasse. We hebben een aantal sterke wedstrijden gespeeld en zijn dus de terechte koploper”.

De aanvaller heeft zijn draai de laatste weken gevonden en was al goed voor vijf doelpunten in de competitie. “Het gaat lekker de laatste weken en ik ben natuurlijk blij met mijn goals. In het begin van het seizoen was ik licht geblesseerd waardoor ik zelf een mindere start had. Ik zou graag topscorer willen worden van deze klasse maar uiteindelijk is dat niet het belangrijkste”.

Makraou heeft alle vertrouwen in een goed seizoen voor ZSGOWMS en zondag kan in de thuiswedstrijd tegen Pancratius de eerste prijs al worden binnen gesleept. “De trainer heeft Pancratius een paar keer zien spelen en we gaan het daar vanavond even over hebben. Over het verdere verloop van het seizoen is hij duidelijk. “Iedereen binnen de club wil graag kampioen worden. De voorzitter, de trainer en de spelersgroep. We moeten echter eerst zorgen dat we zondag winnen”.

De goaltjesdief heeft het erg naar zijn zin bij ZSGOWMS. “Ik voetbal met veel jongens waarmee ik al eerder heb samen gespeeld. Het zijn allemaal Amsterdamse jongens en we kunnen het goed met elkaar vinden. Ik hoop dat we met dit team successen gaan behalen.”

Verslag: Joey Schoo
Foto Jeroen de Kock