Yucel Gundogdu geniet na De Dijk ook in de derde klasse

Afgelopen weekend op het veld van OSV liet hij bij vlagen zien waarom hij door velen werd gerekend tot de betere voetballers in het amateurvoetbal. Yucel Gundogdu is het voetballen absoluut nog niet verleerd en in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertelde hij over zijn stap naar Reiger Boys, de strijd om het kampioenschap in de zaterdag derde klasse A en zijn oude clubs Turkiyemspor en De Dijk.

In de ogen van Gundogdu was de overwinning op OSV van zeer groot belang. Gundogdu: “Het was voor ons nu meedoen of afhaken. We kunnen via de nacompetitie altijd nog promoveren, maar door de winst op OSV blijven we meedoen om het kampioenschap.” De ontlading bij de bank van Reiger Boys, waar de gewisselde Gundogdu had plaatsgenomen, vierde de overwinning uitbundig. “In welke klasse je ook speelt, er komt veel emotie en blijdschap bij me los als ik win. Je zag door de reactie na de goal en het laatste fluitsignaal hoe belangrijk deze drie punten voor ons zijn.”

Gundogdu
Foto Rob Beense: Yucel Gundogdu in het shirt van De Dijk. Gundogdu was vier jaar actief voor de club uit Schellingwoude

Na jaren bij Turkiyemspor en De Dijk in het eerste elftal te hebben gespeeld, maakte de inmiddels 39-jarige Gundogdu afgelopen seizoen de overstap naar Reiger Boys. Hij heeft geen spijt gehad van deze beslissing. Gundogdu: “Het bevalt me zeer goed bij Reiger Boys. Het is bij mij om de hoek, dus dat scheelt me een hoop reistijd. Verder speelt mijn zoontje hier in de jeugd en kan ik lekker bij hem kijken.” Volgens Gundogdu moeten we in de komende jaren rekening gaan houden met Reiger Boys. “De club heeft 1300 leden en elk jaar vertrekken er jeugdspelers naar BVO’s. Ook zijn we nu met het eerste elftal goed op weg naar de Tweede klasse. Geloof me: Reiger Boys is een slapende reus en het is niet ondenkbaar dat deze club de komende jaar een paar klassen omhoog gaat”, aldus Gundogdu.

Misschien dat deze sierlijke, technische voetballer volgend seizoen op een hoger niveau kan acteren. Met OSV, EVC en Opperdoes is Reiger Boys aan het vechten voor het kampioenschap in de zaterdag Derde klasse A. Gundogdu: “Tegen EVC hebben we echt punten verloren, maar tegen OSV waren wij twee keer de gelukkige. Met late goals hebben we uiteindelijk zes punten tegen ze gepakt. OSV is een zeer goede ploeg. Maar door die drie punten doen we weer mee. We krijgen nu ook een iets makkelijker schema, dus wie weet waar we kunnen eindigen.”

Juichen met Gundogdu

Hoewel Gundogdu het prima naar zijn heeft, denkt hij zo nu en dan ook terug aan zijn tijd bij De Dijk en Turkiyemspor. “Natuurlijk mis ik het spelen bij deze clubs wel”, zegt Gundogdu, die nog niet langs de kant heeft gestaan bij De Dijk. “Maar dat gaat zeker wel gebeuren. Ik heb via Whatsapp nog steeds contact met een aantal jongens. Zowel Turkiyemspor als De Dijk zijn belangrijke clubs voor mij, het zijn gewoon mijn clubs. Maar het lichaam houdt er op een gegeven moment mee op en drie keer trainen is te veel. Soms kan ik het op dit niveau niet eens meer belopen”, lacht Gundogdu. “Maar met de bal aan de voet ben ik nog steeds één van de beteren, dat verleer je niet zo snel.”

Verslag: Wessel Westerhof
Foto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)