Yuri Rose (AFC) is tegenwoordig meer trainer dan speler

Afgelopen zondag maakte Yuri Rose een opmerkelijke rentree op de voetbalvelden. De voormalig profvoetballer maakte zijn debuut voor Topklasser AFC. Noodgedwongen maakte Bart Logchies gebruik van de diensten van de spits die al vier maanden niet meer op het veld had gestaan.

Door blessures van Pieter Koopman en Koen Bosma zag Logchies geen andere keus dan Rose op te stellen. Logchies en Rose werkten eerder samen bij de amateurs van Ajax. Rose: “Ik had met Bart (Logchies, red.) de afspraak dat hij altijd een beroep op me kon doen als hij me nodig had. Ik train twee keer per week mee met de groep, maar ik had niet verwacht dat ik nu al nodig zou zijn. Voorlopig denk ik ook niet dat het weer zal gebeuren want komend weekend is er een bekerwedstrijd en ik denk dat Koopman daarna weer kan spelen.”

Foto AFC.nl

Rose kreeg tegen EVV een goede kans om te scoren, maar hij wist het net niet te vinden. Rose: “Het was leuk om weer een keer te spelen. Ik heb er alleen de tijd niet meer voor om er volledig voor te gaan. Ik train drie keer per week de B1 en op zaterdag coach ik ze. Daar ligt mijn prioriteit. Daarnaast heb ik een online winkel in herenkleding.”

Met de B1 staat Rose momenteel bovenaan in de tweede divisie. Rose: “We gaan absoluut voor het kampioenschap. We willen echt naar de eerste divisie. Ook in de toekomst wil ik me steeds meer op het trainersvak gaan richten. Ik ben 36 dus het voetballen is wel een beetje over. Ik heb nu mijn TC 2 diploma en volgend jaar wil ik proberen mijn TC 1 proberen te halen.”

Foto AFC.nl

Ambities als hoofdtrainer in het betaalde voetbal heeft hij (nog) niet. Rose: “Ik werk nu met jeugdspelers. Dat vind ik heel leuk en is een prima leerschool, maar ik denk dat ik beter tot mijn recht kom bij de senioren. In het betaalde voetbal zou ik wel assistent willen worden, maar ook als hoofdtrainer zou ik graag willen werken. Bij een hoofd- of Topklasser zou ik denk ik prima passen in de toekomst.”

Foto’s AFC.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)