Zaanlandia blijkt maatje te groot voor RODA’23

Het bekeravontuur van RODA’23 is geëindigd in de tussenronde. De ploeg van Cor ten Bosch slaagde er niet in om Zaanlandia te verrassen. Een 1-0 ruststand werd in het laatste halfuur weggepoetst door de nummer vier van de zondag tweede klasse A: 1-4.

Een uur lang kon de derdeklasser het volhouden. Sterker nog, een gelijkwaardige eerste helft werd afgesloten met een laat openingsdoelpunt van Thimo de Jager. De vleugelaanvaller stond bij de tweede paal vogelvrij om op slag van rust een voorzet van Romello Austin binnen te koppen: 1-0. Daarvoor hield doelman Daan Stevens zijn ploeg op de been door een één-op-één-situatie met Reino Kok te pakken en vlak daarna ook Ryan Brown van het scoren te weerhouden.

“In de eerste helft vond ik ons goed spelen, beter dan Zaanlandia. Heel fris, goed en verzorgd voetbal. Maar na de rust was de pijp bij ons leeg”, legde Ten Bosch uit, die Quint Piris (hamstring), Laszlo Ruwiel (net terug van lang blessureleed) en Maikel Keur allen de strijd zag staken. “Twee wedstrijden zo kort op elkaar vraagt veel van ze. Wij hebben een voorhoede van gemiddeld 18,5 jaar. Tegen zo’n geroutineerde ploeg. Dit zijn goede leermomenten voor ons.”

RODA’23 werd steeds verder naar achteren gedrukt, kreeg weinig grip meer op het duel, maar de Zaanse gelijkmaker bleef uit. Tot de 62ste minuut. Invaller Burak Bulduk (oud-speler van DCG, red.) verraste Stevens met een vrije trap in de korte hoek: 1-1. Toen Brown (ex-Purmersteijn en ZSGOWMS) een kleine tien minuten later via de binnenkant van de paal de 1-2 maakte, was het Bovenkerkse verzet helemaal gebroken.

Zaanlandia ging erop en erover. Met een vrije trap van Vahlkamp en een halve omhaal van Keur was de thuisploeg nog dicht bij een gelijkmaker, al zou dit tegen de verhouding in zijn geweest. In de slotfase gooiden de gasten het duel definitief in het slot. Bulduk kreeg alle tijd om een hoek uit te kiezen voor de 1-3 en uit een vlugge aanval bepaalde Jeremy Kho, die daarvoor een treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel, de eindstand op 1-4. “Terecht verloren, maar 1-4 is wel een beetje geflatteerd”, vond Ten Bosch.