Zaid el Morabiti (ASV Lebo) zet punt achter interlandloopbaan

Na 119 interlands heeft Zaid el Morabiti besloten dat het mooi is geweest als international van het Nederlands zaalvoetbalteam. De 34-jarige speler van ASV Lebo sloot zijn interlandloopbaan af in stijl, met een glansrol tegen Malta (8-0).

“Ik heb een hele mooie tijd achter de rug. Ik ben nu 34 en heb er in de zomer goed over nagedacht”, trapt El Morabiti af. Tijdens zijn vakantie woog hij alle plussen en minnen tegen elkaar af en kwam tot het besluit om er een punt achter te zetten. “Het heeft niet met mijn leeftijd te maken, mijn gevoel zegt dit. Er komen andere mooie dingen op mijn pad. Ik heb veel meegemaakt, twee EK’s, en het is tijd voor een nieuwe generatie.”

Drie weken geleden lichtte de routinier bondscoach Max Tjaden in. “Hij was verrast, verbaasd en vond het jammer. Maar hij begreep mijn uitleg. We hebben het stil gehouden. Mijn familie en de club wisten het ook. Direct nadat we waren aangekomen op Malta, heb ik het ook aan de spelers verteld. Zij vonden het een dappere keuze. Ik heb ook aangegeven dat zij het nu moeten oppakken, dat andere jongens het op sleeptouw moeten nemen.”

Alsof het zo heeft moeten zijn was zijn laatste wedstrijd uitgerekend tegen Vic Hermans, de bondscoach die hem dertien jaar geleden in Oranje liet debuteren. “Het was voor mij een signaal om daar af te sluiten. Het was best bijzonder, je weet dat het je laatste wedstrijd is. De bondscoach zei ook: laten we het zo mooi mogelijk afsluiten voor Zaid. Het was zelfs een beetje emotioneel. Drie doelpunten en twee assists in mijn laatste wedstrijd, dat was helemaal mooi.”

In 2016 bereikte El Morabiti, die ook assistent-bondscoach bij Jong Oranje is, de illustere mijlpaal van honderd interlands. In datzelfde jaar werd hij, net als voormalig Knooppunt-speler Jamal el Ghannouti (recordinternational), geridderd tot bondsridder van de KNVB. “Ik ben super trots op wat ik allemaal heb bereikt. Ik heb de hele wereld mogen zien, van Maleisië tot Brazilië, en tegen de beste spelers ter wereld gespeeld. Het was heel mooi.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)