Zakelijk HBOK eenvoudig voorbij Sporting Andijk

Zaterdag derdeklasser HBOK stevent af op het winnen van de tweede periode. De ploeg van Jan de Haze maakte op bezoek bij laagvlieger Sporting Andijk geen fout. Door doelpunten van Nabil el Gourari en Achmed Ahahoui werd er met 0-2 gewonnen.

In Andijk hadden de Zunderdorpers, met de uit Bali gekomen Nick van der Velden in de basis, meer last van de harde wind dan de tegenstander. Er werd geen kans weggegeven en zelf voldoende gecreëerd. Waar er begin dit seizoen nog werd uitgehaald (9-2), was het verschil op het scorebord deze keer een stuk kleiner. Halverwege de eerste helft opende Nabil el Gourari de score. De aanvaller schoot raak uit een voorzet van Achmed Ahahaoui, na een aanval over vele schijven.

Na ruim een uur spelen verdubbelde Ahahaoui de marge. De middenvelder controleerde een voorzet van Aldo Arce met zijn borst om vervolgens rustig van dichtbij de 0-2 binnen te tikken. Daar bleef het ook bij, waardoor de bezoekers een relatief eenvoudige overwinning konden bijschrijven en de Zunderdorpers ruim drie maanden ongeslagen zijn.

De voorsprong op achtervolgers Wartburgia en Purmersteijn blijft op deze manier vijf punten. Bovendien gaat HBOK aan kop in de periodestand met negentien punten uit zeven wedstrijden. Volgende week wacht de derby tegen Buiksloot, de nummer elf van de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)